Олег Винник народився 31 липня 1973 року в Черкаській області в маленькому селі Вербівка.

Український співак, музикант, поет-пісняр в дитинстві мріяв тільки про дві речі: гітара і мопед, повідомляє Політека. Але так, як для села мопед був у той час занадто дорогим задоволенням, батьки обмежилися електрогітарою. З тих пір він її не випускав з рук – грав на шкільних концертах, на танцях у сільському клубі, брав участь у різних музичних конкурсах і фестивалях.

Після школи Винник вступив на хормейстерське відділення в Канівське училище культури. Там він активно займається вокалом. Там же Винник пише свої перші вірші, які пізніше стануть основою його пісень.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У 20 років випускник культучилища потрапив в Черкаський народний хор. Завдяки вокальним даним він став провідним солістом колективу. В рамках культурного обміну між Німеччиною та Україною хор відправили в німецьке місто Фирзен, побратим Канева. Для сільського хлопця ця поїздка стала поворотним моментом в житті.

Незабаром доля звела його з американським педагогом по вокалу Джоном Леманн, який за два роки зробив з баритона тенора з унікальним діапазоном.

Олег Винник бере псевдонім OLEGG і виступає в мюзиклах "Kiss Me Kate", "Горбань із Нотр-Дама", "Знедолені", "Елізабет" .

У 2009 році співак став виступати в Україні за сприяння бізнесмена Олександра Горбенко. Винник випустив перший альбом.

Вже будучи відомим, сім'ю Винника спіткало страшне горе помер батько. Він помер від інфаркту по дорозі на концерт сина. До цього він ніколи не бачив сина на сцені – це повинен був стати першим. Після концерту Олег відправився в лікарню до батька з оберемком квітів, але було вже пізно.

Про особисте життя співака відомо небагато. Відомо лише, що Винник давно одружений на однокурсниці по Канівському училищу Таїсії Сватко. Вона співає у нього на бек-вокалі (сценічне ім'я – Таюне). Ще коли вони жили в Штутгарті, у пари народився син. Так що «волчицам» вже не варто ставати в чергу за одруженням на Олега. Музиканта давно і щасливо одружений і сімейний стан міняти не збирається.

Інтерв'ю з Олегом Вінником

Винник також прокоментував ставлення до Росії. Співак повідомив, що не їздить туди на гастролі, хоч і регулярно отримує запрошення.

"Це моя позиція не як артиста, а як людини. Мені боляче від того, що відбувається. Люди гинуть щодня – і треба кожному задуматися, як це зупинити, припинити війну і ворожнечу"

Ось така незвичайна і багата біографія стала відома після невеликого розслідування фактів життя Олега Винника. Звичайний український хлопчина здобув славу й успіх своєю працею і завзятістю.

"Знай.иа" повідомляв, що Олег Винник сходив на пари до Поплавського: аудиторію заполонили фанати.

"Знай.иа": Потап і Винник показалися разом