У вівторок, 2 жовтня, на 80-му році життя помер відомий одеський актор і гуморист Роман Карцев – 58 з них він провів на сцені. У 1960 році Карцев познайомився з Михайлом Жванецьким, мініатюри якого і принесли артистові найбільшу популярність. Більше про творчість видатного артиста дізнайтеся у нашому матеріалі.

Найкращі номери Романа Карцева

Роман Карцев

Спочатку Карцев виступав з постійним партнером Віктором Ільченком, але той помер у 1990 році. Зазначимо, що на той момент це був найпопулярніший комічний дует у Радянському Союзі. Тому багато шанувальників і критиків були впевнені, що після смерті Ільченко і Карцев зійде нанівець.

Через деякий час у актора з'явився той самий монолог “Раки”, написаний Жванецьким. Варто вказати, що "Раки" відразу стали свого роду легендою і зробили Карцева одним з найпопулярніших сольних артистів-гумористів. Цікаво, що деякі пародії артиста самі ставали об'єктом пародій інших гумористів-сатириків.

Наприклад, "Інженер в турагенції" у виконанні “Братів Шумахерів”:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

“Транспортний цех” - 1,6 млн переглядів

“У нас буде краще” - 1,1 млн переглядів

“Склад” - 1 млн переглядів

“Раки” - 992 тис переглядів

“Чи давно я у футболі?” - 926 тис переглядів

Нагадаємо, що Роман Карцев - корінний одесит, відомий актор та заслужений артист РРФСР, народний артист Російської Федерації. Він виступав у Московському театрі мініатюр під керівництвом Михайла Жванецького.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі згадали відомі висловлювання Романа Карцева і, зокрема, що він говорив про політику, Путіна, війну тощо.

Також портал Знай.uа писав, що 2 жовтня англійський ведучий і актор Джеффрі Хейс (Geoffrey Hayes) закінчив свій життєвий шлях на 77-му році життя.