Рівно через десять днів відбудеться захід, приурочений до вручення премії "Оскар". За традии, вручення премії будуть транслювати на одному з українських телеканалів. Це і стало причиною хвилі невдоволення.

Організатори премії вирішили скоротити час трансляції, щоб залучити максимально велику кількість людей до перегляду. Запитаєте, як це? Чим довше триває премія, тим пізніше вона закінчиться. І не всі зможуть досидіти до кінця. Тому було прийнято рішення скоротити час показу.

І тут нахлинула хвиля обурень. Більш того, Квентін Тарантіно, Спайк Лі, Дем'єн Шазелл і Мартін Скорсезе написали Академії лист, в якому просять главу організації не скорочувати час показу.

У листі говориться наступне: "Приниження статусу цих кінематографічних професій [операторська робота, монтаж, анімація, грим] на 91-й церемонії вручення «Оскара» - не що інше, як образа для всіх тих, хто вирішив присвятити себе і своє життя цим професіям".

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Реакції від організаторів премії ще не було. Але, навряд чи, за десять днів до вручення внесуть якісь корективи. Хоча, все може бути.

Нагадаємо, кінопремія "Оскар" залишилася без ведучого. Кевін Хрт не буде проводити церемонію з-за своїх різких висловлювань на адресу ЛГБТ-спільнот.

"Знай.uа" повідомляв про українських кінострічках, які претендують на премію "Оскар". Серед них - "Донбас", "Кіборги", "Міф" і так далі.

"Знай.uа" писав, що відомого українського боксера Олександра Усика номінували на премію "Людина року". Усик - абсолютний чемпіон світу у важкій вазі.