Скандал навколо Євробачення та співачки Maruv, яку відсторонили від конкурсу, розділив українців на два табори - одні усіляко підтримують артистку, інші ж вважають, що рішення було правильним.

Шанувальники переможниці Національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення-2019" Maruv, створили на сайті Сhange.org петицію з вимогою дозволити виконавиці виступати на цьому конкурсі.

"Maruv була обрана представником України на Євробаченні 2019, однак мовна компанія попросила, щоб Maruv підписала контракт, в якому говорилося, що вона скасує всі свої майбутні шоу і виступи в Росії. Maruv розкрила деякі подробиці про контракт, і фанати вважають, що це більше схоже на контракт з дияволом, так як він обмежує свободу слова і пересування виконавиці", - йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Петиція була адресована Європейській мовній спілці (EBU), який виступає організатором "Євробачення-2019". Створили цю петицію 25 лютого, і за станом на 13:00 26 лютого, підписи під нею поставили більше тисячі людей.

Щохвилини вона набирає ще кілька десятків голосів. Якщо петиція набере необхідну кількість голосів, Європейській мовній спілці (EBU) доведеться її розглянути і прийняти відповідне рішення.

Нагадаємо, питання про те, хто все-таки поїде на Євробачення від України наразі залишається відкритим.

Фіналіст Національного відбору на Євробачення-2019 групаFreedom-jazz girls band відмовилася представляти Україну наміжнародному конкурсі. Про це артисти повідомили на своїй сторінці в Facebook.

"Тільки що ми отримали дзвінок з НТКУ і хочемо повідомити, що відмовляємось від участі на Євробаченні-2019", - написали учасниці гурту.

Як повідомляв раніше Знай.ua, організатори московської пре-паті міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" запросили до себе співачку Maruv, про що стало відомо з повідомлення ТАСС, яке посилається на коментар продюсера заходу Дмитра Мельникова.

Також Знай.ua писав про те, що скандал навколо Національного відбору на міжнародний музичний конкурс Євробачення-2019 в самому розпалі і чимало дісталося його ведучому – Сергію Притулі.