На 67-му році життя в лондонській лікарні помер всесвітньо відомий ірландський музикант Берні Торме.

Про це в середу, 20 березня, повідомляє видання Associated Press.
Про смерть Торме повідомив колега Мік Гаффн. За його словами, музикант помер в неділю. За попередньою інформацією, причиною смерті стала двостороння пневмонія. Останній місяць Берні Торме перебував на штучному життєзабезпеченні. Артист помер у оточенні своєї родини.

У повідомленні наголошують, що ірландський гітарист Берні Торме працював з Оззі Осборном (вокаліст гурту Black Sabbath і Ozzy Osbourne) і Ієном Гилланом (вокаліст Deep Purple і Gillan).
За свою багаторічну кар'єру Торме записав понад 24 альбомів з різними музичними групами, включаючи свої групи Bernie Torme Band і Torme. З 1979 по 1981 роки він виступав у групі Ієна Гіллана — вокаліста Deep Purple, який у 1978 році створив колектив Gillan. Після відходу від Гіллана Торме приєднався до Оззі Осборна в якості сесійного музиканта.

Нагадаємо, в суботу, 16 березня, у США у віці 81 року помер всесвітньо відомий музикант Дік Дейл.

Про це повідомляє The Guardian.

Колега Дейла, гітарист Сем Болл повідомив, що музикант помер 16 березня. Наразі точна причина смерті невідома.

Варто нагадати, що музикант був автором музики до фільму "Кримінальне чтиво" і один з перших випробувачів гітари Fender Stratocaster.

Як повідомляв раніше Знай.ua, 4 березня стало відомо про самогубство соліста The Prodigy Кіта Флінта, якого називають "королем електронного панку".

Фанати панку по всьому світу не можуть повірити у цю трагічну новину, однак найбільшим шоком стала причина самогубства Флінта - джерела стверджують, що він повісився через розлучення з дружиною.

Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 19 березня, стало відомо про смерть легендарного радянського режисера Марлена Хуцієва - він пішов з життя у Москві на 94-му році життя.