27 березня у хореографа, режисера, керівника театру танцю «Foresight» Олександр Лещенко виповнюється 30 років. За такий нетривалий період часу Олександр встиг дуже багато: з гастролями відвідав понад 20 країн, поставив неймовірну кількість ексклюзивних шоу-програм. В честь дня народження одного з найвідоміших хореографів України Clutch зазначив найцікавіші факти з його біографії.

  • Своє визнання і першу популярність у великій аудиторії Олександр Лещенко отримав під час участі у першому сезоні телешоу "Танцюють всі" (СТБ), де зайняв друге місце.
  • Після брав участь у популярному шоу "Танцюю для тебе" (1+1), де в парі з гімнасткою Анною Безсоновою тріумфально зайняв перше місце. Запам'ятався глядачам постановками яскравих і масштабних номерів.

  • Був хореографом-постановником команди з Кіровограда на проекті "Майданс" ("Інтер"). Команда Олександра здобула перемогу та отримала головний приз 1 000 000 грн. Після перемоги, на виграні гроші команда побудувала у Кропивницькому (колишній Кіровоград) 10 дитячих майданчиків в місті була відкрита Імперія мистецтв "Foresight", яка вже 7 років успішно виховує нове покоління танцівників. Після перемоги, Олександр став головним хореографом другого сезону шоу "Майданс".
  • З самого заснування театру танцю "Foresight", разом зі своєю дружиною і творчим партнером Ліною Верес, Олександр є його художнім керівником і хореографом-постановником. Саме Ліна запропонувала 17-ти річному хлопцю стати в настільки юному віці головною творчою одиницею вовому колективі "Форсайт" 13 років тому, відразу побачивши в ньому іскристий і неординарний талант. З цього і почалася активна творча кар'єра.

  • Разом з театром танцю Олександр об'їздив з гастролями понад 20 країн, серед яких: Німеччина, Франція, Туреччина, Естонія, Швеція, Фінляндія, Бразилія, Вірменія, Греція, Шотландія, ОАЕ, Китай, Голландія, Італія, Казахстан та ін
  • Лещенко поставив такі відомі мюзикли, як "Попелюшка", "Снігова королева", "Чіпполіно в Чикаго", перше в світі "Pole Art Show", і багато інших. Одним з найпопулярніших є шоу – "Саквояж", яке за 2.5 роки свого існування побачило країни Європи, Азії, Південної Америки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
  • Олександр Лещенко співпрацював із такими артистами, як ALYOSHA, Олександр Рибак, Ірина Білик, Олександр Пономарьов, Віталій Козловський, Оля Цибульська, Іван Дорн багато інших.

Нагадаємо, що відомий український співак і танцюрист Дмитро Монатік вперше відверто розповів про свою сім'ю.

Раніше Знай.uа повідомляв, Монатік зворушив мережу рідкісним кадром з творчими синами.

Знай.uа писав, Монатік зізнався у любові гарячої блондинці на "Голос країни".