Російський Перший канал залучив для розслідування перевірки імовірною підтасовки результатів голосування фіналу шоу "Голос. Діти" компанію Group-IB, яка є партнером Інтерполу та Європолу.

Про це повідомила прес-служба телеканалу.

"Компанія залучає киберполіцію різних країн до спільних розслідувань та операцій по боротьбі з комп'ютерними, фінансовими, корпоративними злочинами по всьому світу з метою притягнення винних до відповідальності", - йдеться в заяві телеканалу.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Наразі відомо, що фахівці перевірять безпеку системи підрахунку голосів і проведуть техніко-криміналістичний аналіз дзвінків та SMS на предмет можливої накрутки голосів і використання ботів.

Разом з тим представник співачки Алсу, донька якої стала переможницею шоу, заперечує можливу підтасовування результатів голосування.

"Мікеллі винна в чому? Що талановита? Або це дурне кліше: якщо, окрім таланту, є гроші, то відразу все куплено? У нашому випадку можу сказати: ні! Ми не готували фінальну пісню, як ви можете помітити, тому що ніяк не припускали, що люди виберуть її!", - стверджує представник співачки.

Варто нагадати, що у фіналі шоу перемогла Мікеллі Абрамова, дочка співачки Алсу і банкіра Яна Абрамова, внучка колишнього топ-менеджера "Лукойлу" Раліфа Сафіна. Журналісти уточнили, що на телеканалі виявили "ознаки аномального голосування", після цього була "ініційована перевірка, щоб з'ясувати, чи не модерувалося голосування на користь одного з учасників".

Нагадаємо, у російському шоубізі набирає обертів скандал, у епіцентрі якого опинилися співачка та суддя шоу "Голос. Діти" Світлана Лобода та переможниця пісенного конкурсу, донька Алсу Мікелла Абрамова.

Як повідомляв раніше Знай.ua, співачка Світлана Лобода закінчила свою кар'єру в якості наставника в російському шоу "Голос. Діти" після гучного скандалу з перемогою на конкурсі дочки Алсу Мікелли Абрамової.

Також Знай.ua писав про те, що скандальна українська співачка Світлана Лобода, яка зараз живе і працює в Росії, любить привертати до себе увагу і епатувати публіку, що активно робить на своїх сторінках у соціальних мережах, зокрема, в Instagram.