Доки одна частина українців продовжує проводити травневі свята на морських узбережжях, інша - тільки мріє про відпочинок і старанно працює. Злата Огнєвіч - одна з тих артистів, хто продовжує активно працювати, створюючи нові пісні та нові відео. "Найкраща співачка року" за версією музичної премії "Золота Жар-птиця 2019" готує своїм шанувальникам кілька сюрпризів.

"Знай.uа" поспілкувався зі Златою Огнєвіч і дізнався, над чим працює співачка в даний час, чи не боялася оголюватися на камеру у відвертих сценах у відео і як ставиться до сімейного життя. Також Злата поділилася про те, яким чином докучливі чоловіки-прихильники намагаються завоювати її серце і чому вона шукає чоловіка своєї мрії.

Злата, травневі свята у вас проходять в роботі. Ви тільки вийшли з локації, де знімаєте кліп на нову пісню “Солодка кара”. Розкажіть, що це буде за відео?

Спочатку розповім про пісню: її написала дуже талановитий автор Ейра. Вона написала музику і текст. А Вадим Лисиця та Михайло Кошовий зробили аранжування пісні і, як я кажу, дали їй крила. Тому що без концепції, без аранжування навіть найкраща мелодія і текст на світі “не полетять”. Вадим, Михайло і Ейра подарували мені фантастичний трек “Солодка кара”. Багато людей його вже чули, і я рада реакції людей - ця пісня полетить!

Злата Огнєвіч на зйомках нового кліпу

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Кліп ми знімаємо на занедбаному заводі “Електромаш” - такий у нас є в Києві. Він частково робочий, частково ні. Я давно хотіла зняти таке “урбан” відео, в якому буде мінімум побудованих декорацій і буде максимум природності, відкритості - щоб моя особистість і людей, які в кадрі, не ховалася за гарним антуражем, за красою костюмів, за якоюсь пригладженістю. Таке “трушне”, справжнє.

А чи буде хореографія у кліпі?

Я дуже люблю танці і вважаю, що танець - це мова тіла. Якимось рухом або жестом можна сказати більше, ніж словами. Саме тому в моєму кліпі багато танцюристів, саме тому ми з ними готували і спільні танцювальні зв'язки. Там будуть і дуети дуже незвичайні.

У якому образі побачимо вас в цьому відео?

Я з'явлюся в дуже природному, натуральному образі. У мене їх там в кліпі два всього. Я люблю брючні костюми і елементи брючних костюмів. Образи - ода чистоті: мінімум химерності, максимум природності. Я дуже виступаю за те, щоб на передній план виходила особистість. Це кліп про стан, про внутрішні переживання, пісня теж про це. Про те, що ми все зовні хочемо здаватися усміхненими, успішними, що "у нас все добре", але ніхто навіть не підозрює, яка буря пристрастей вирує всередині кожної людини, скільки в неї живе сумнівів, страхів, якихось таємних надій. Про це мій відеокліп. Про стан перш за все.

Перші кадри зі зйомок кліпа на пісню Солодка кара

Зйомки пройшли без перешкод і труднощів?

Це була складна локація: все було в пилу і бруду. Я один раз ледь не впала на гору з осколків скла, якогось бетону, шматків металу - я реально могла б отримати серйозні травми. Буквально в останню секунду мене зловив артист балету і врятував, врятував весь знімальний процес від того, що могло погане статися. Але ми загнали собі скалки від старих поручнів дерев'яних - я потім їх виймала з пальців, коли сиділа в гримерці між зміною образів.

Хто виступив режисером кліпу?

Режисери кліпу - дуже талановиті хлопці, творчий дует Денис Маноха і Максим Шелковников. Режисер і оператор - вони працюють в такій зв'язці. Віталій Денчук займався кураторством всього проекту. Шалено рада, що попрацювала з цими хлопцями і хочу ще! У них справжній творчий підхід. Вони приїжджали на всі репетиції, навіть, наприклад, на примірку до стиліста, підбирали колір гудзиків, настільки вони були залучені в процес. Вони вже багато чого знімали і для інших артистів: групи "Время и Стекло", Мішель Андраде, Насті Каменських, для MOZGI. Дуже креативні хлопці, і я з ними на одній хвилі.

Танцювальні моменти відео

Знаю, у вас раніше відзнятий ще один кліп - на пісню "Чом ти не прийшов". Правда, що у відео будуть відверті сцени?

Режисером кліпу став Максим Литвинов - відомий в Україні кінорежисер. Мені немислимо везе останнім часом на творчі і яскраві події та зустрічі. Цей кліп - це мій маніфест до всіх українських жінок, що потрібно жити тут і зараз і не йти за голосами натовпу, слухати тільки свій власний голос. Тоді ви знайдете щастя. Що, на жаль, в нашому слов'янському менталітеті не закладено. У нас закладено йти за вказівкою натовпу, заглушати в собі наше єство. Відверті сцени там є - я їх не боюся. Це як символ оголеної душі. Коли ми відкриті - ми оголені. Коли ми на себе надягаємо безліч масок - ми закриваємося насамперед від самих себе.

Злата Огнєвіч на зйомках кліпа на пісню Чом ти не прийшов

Це буде кіноісторія, яка оголює душу?

Будуть цікаві спецефекти, відверті сцени, але це все про мистецтво. Історія про молоду жінку, про її переживання. Ми взагалі під час зйомок прийшли до думки, що заради своєї мрії можна і померти. Там будуть філософські сумні теми порушуватися - мені хочеться, щоб їх прочитали і зрозуміли. Це відео не про веселощі. "Чом ти не прийшов" - це не зовсім кліп, це більше арт-історія, моє послання.

Який з відеокліпів шанувальники побачать раніше?

"Солодка кара" - це мій літній сингл, я не виключаю, що він увійде до мого нового альбому, над яким я вже працюю. Сингл одразу вийде з кліпом і з'явиться він у травні.

А "Чом ти не прийшов" випускати плануємо на початку літа. Коли саме - ви зможете дізнатися пізніше з моїх соціальних мереж.

Кадр з відео

Чи складно вам було оголюватися на камеру?

Не складно. Я відкрита людина, люблю займатися дослідженням себе і своїх глибин, стукати в підсвідомість. Я відкрита для усіляких експериментів, якщо це про мистецтво в першу чергу. На сцені, в кліпах, в кіно можливо все. Я не роздягаюся заради того, щоб роздягнутися і показати, яка гарна у мене фігура. Це зовсім не про це. Це все про символи, як у того ж Ларса фон Трієра, де кожна деталь просякнута символізмом. Я за мистецтво в першу чергу, і мені неважко бути відвертою, якщо цього вимагає творчість.

На червень у вас запланований тур в США і Канаду. Поїдете в Америку не перший раз. Які у вас враження від цієї країни?

Я людина відчуттів, енергії і в кожне нове місце, куди я потрапляю, відразу себе питаю, комфортно мені тут чи ні? Коли я була перший раз в Америці, теж з концертом, я помітила, що жити б там я не залишилася. Ніколи не говори ніколи, але зараз мені ближче Канада. Це моя країна за внутрішнім відчуттям: там сервіс на найвищому рівні, ви живете і відчуваєте себе людиною. Так, точно так же, як і в Америці, але я б в США провела всього лише якийсь час з концертами і, звичайно ж, з шопінгом. Я везу з собою порожній чемодан, не рахуючи концертних нарядів і декількох "луків" для репетицій. У мене вже є список того, що б я хотіла там купити.

Афіша туру

А відпочити плануєте на американському узбережжі?

Хочу піти в джазові клуби, безумовно. Я хочу потусуватися вночі і в ідеалі - заспівати щось з джазовими музикантами на сцені в режимі імпровізації. Ось така моя мрія! Я б хотіла якийсь час в Америці провести в режимі відпочинку. Я чула про немислиму красу океану, але жити - це не моя країна. Ще не виключаю можливості повчитися в Америці - взяти уроки вокалу, якихось технік.

Злата, від творчості давайте перейдемо до питань особистого характеру. Не так давно ви заінтригували шанувальників знімками у весільних сукнях від Андре Тана для IRYNA KOTAPSKA. А собі на весілля ви б який фасон обрали?

Мені до душі мінімалізм і лаконічність. Це брючний костюм, який можна доповнити красивими аксесуарами і теж відчувати себе королевою. Всі ці сукні принцес - це не моє. Так, брючний костюм - це клас. Або може якась лаконічна коротка сукня. Чому ні? Треба робити так, як тобі хочеться.

Злата Огнєвіч у весільній сукні

У білому весільному вбранні ви себе не бачите нареченою?

Ні! Це взагалі не моя тема, мені це ніколи не подобалося. І мені завжди було цікаво, як наречені в усьому цьому ходять, як це можливо.

Але є плани на заміжжя?

Я можу відповісти - мені зараз комфортно бути вільною дівчиною. Заміжжя поки я з собою не асоціюю. У мене поки немає бажання народжувати дитину. А можливо, якщо воно і буде, якщо я не зустріну чоловіка своєї мрії, якого я хочу собі і загадую, я не виключаю можливість усиновити дитину, або ж зробити ЕКО-запліднення. Я не хочу дотримуватися якихось громадських правил: ось треба вийти заміж, народити дітей, ти повинна - я нічого нікому не винна! Я живу так, як мені добре і комфортно! При цьому, я відмінно ставлюся до чоловіків, я їх дуже поважаю, я не уявляю цей світ без чоловіків. Але я не бачу себе в сімейному житті. Такий мій зараз стан - у мене інші інтереси в даний момент. Квапити події не буду.

Злата Огнєвіч у незвичному весільному костюмі

Яким чином чоловіки-шанувальники намагаються зачарувати вас?

Намагаються пустити пил в очі, сказати, я такий-сякий, у мене заводи-пароплави. Але при всьому при цьому я дуже поважаю і захоплююся чоловіками, які завдяки своєму інтелекту, таланту, правильному веденню бізнесу досягають висот. Це говорить про те, що людина сильна, вміє вибудовувати своє життя, виконувати свої бажання, йти до цілей, тримати в підпорядкуванні безліч людей, керувати. Масштаб людини, масштаб особистості, визначають його бажання. Я підтримую це цілком. Всі бізнесмени, політики, президенти - масштабні особистості. Вони подолали великий шлях. Але хочеться, щоб крім якихось благ, які хочуть кинути до ніг, була ще теплота людських відносин. Тому що цього насправді не замінить ніщо!

У моєму житті були різні відносини, люди, зустрічі, але коли ти розумієш, що у чоловіка є все, а ти потрібна йому тільки як іграшка красива, якою він буде хвалитися друзям - ні, це токсичні відносини, не для мене абсолютно. Тому я дуже шукаю та чекаю, коли буде весь комплекс, і в тому числі теплота людських відносин.

Який чоловік може дійсно вам сподобатися?

У мене є образ чоловіка моєї мрії. Щось я не буду говорити, щоб це все збулося. Але однозначно це високоінтелектуальна людина, високорозвинена, з почуттям гумору - мені дуже імпонують такі люди. Людина, яка не буде блокувати мене, а ми разом (з моєю половинкою, коханим чоловіком) будемо розвиватися. Це теж нормально, коли чоловік і жінка або просто улюблені люди надихають один одного і всіляко підтримують. Мені подобаються такі сильні чоловіки.

Злата Огнєвіч

А розкішні подарунки повинні бути, наприклад, кільця з діамантами? Це допоможе в цілому?

Ні, мене цікавить особистість людська. Всі ці подарунки і кільця з діамантами - це все дуже другорядне. І з часом ти це розумієш.

У вашому житті зараз багато роботи і творчості, не хочеться видихнути трохи і набратися нових сил перед наступним ривком?

Я б дуже хотіла відпочити! Я вже собі загадала, що, напевно, 10 травня опинюся десь в Італії своїй коханій, поїду погрітися на сонечку, вип'ю прекрасного італійського вина, помилуюся заходом. Мені дуже в Італії подобається Тоскана, цей регіон. Я ніколи не була на Сицилії, і, мені здається, потрібно заповнити цю прогалину.

Злата Огнєвіч на відпочинку в Італії

Чим вас так підкорила Італія?

Своєю енергією всеосяжною, життєрадісністю і смачною їжею. Не у всіх містах ще була, але мені дуже подобається Флоренція. У ній є дух історії, прекрасні музеї і якась неповторна атмосфера. Якщо Рим - це безліч туристів, поспіх, на квадратний метр зашкалює історія і краса, то Флоренція - це таке місто любові і поетів для мене. Моя душа там відпочиває.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше Злата Огнєвіч викликала бурю емоцій у шанувальників та гостей церемонії музичної премії "Золота Жар-птиця 2019".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Злата Огнєвіч порадувала шанувальників фото в спокусливому образі, яке було зроблено в Берліні.

Також "Знай.uа" писав, що Злата Огнєвіч здивувала фанів сміливим і яскравим фото.