Український співак MELOVIN, який представляв нашу країну на Євробаченні в 2018 році, зробив заяву щодо нового мовного закону. Артист зізнався, що мало розбирався в ньому, але все ж зважився висловити різку думку.

MELOVIN зазначив, що у нього є кілька пісень українською мовою ("Шлях" та "З тобою, зі мною і годі"), а також кілька двомовних пісень. Крім того, він завжди розмовляє українською, коли у нього з'являється можливість приїхати у Львів.

Співак вважає, що покарання за недотримання закону – це неправильно.

"Так, українська мова є державною, його потрібно знати. Я ніколи не міг зрозуміти, коли люди зовсім не знають мови. У мене були проблеми вільного спілкування і мислення українською, бо я народився в Одесі, в російськомовній родині. Але кожен раз коли приїжджав до бабусі в село - там намагався говорити на державному, але й суржиком. Отже, це все наклалося і було важко. Однак ти починаєш вчити і розумієш, що не так вже й страшно. Але все ж мені здається, що це навіть порушує права людини, якою мовою йому спілкуватися публічно", - зазначає артист.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

MELOVIN вважає, що дивно і несвоєчасно буде робити різкий перехід на українську мову, тому що у нього багато європейських фанів, які не знають української.

Нагадаємо, Melovin розповів, як став частиною групи "Антитіла".

Як повідомляв Знай. ua, Melovin похвалився стильним подарунком від шанувальниць.

Також Знай. ua писав, що MELOVIN прокоментував Євробачення 2019.