Одеський Міжнародний Кінофестиваль в самому розпалі. Якраз проходить його екватор і можна підвести перші підсумки. Але, на жаль, якщо з боку подивитися на ОМКФ, то крім як червону доріжку обговорювати і нічого. У всякому разі, якщо про кінофестиваль і пишуть українські ЗМІ, то лише про те, що відбувалося на відкритті, про стрічки, які демонструються в театрі, ніхто не згадує.

«Кому потрібні ці фільми? Люди приходять на фестиваль себе показати і на інших подивитися, - сказав нам один з гостей Одеського Міжнародного Кінофестивалю. - Кіно я можу і вдома подивитися, а тут завжди багато цікавих людей, з ким можна познайомитися і поспілкуватися».

Червона доріжка

Вже традиційно ОМКФ почався з того, що всі небайдужі стали обговорювати наряди гостей, які прийшли на відкриття фестивалю. Можна це навіть назвати «візитною карткою» фестивалю, так як це вже увійшло в традицію: одні люди приходять в безглуздих нарядах, інші починають їх висміювати.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

І як тільки з'являються перші «експерти моди», за ними відразу ж з'являються інші, і ця хвиля насмішок накриває все соціальні мережі, називаючи гостей фестивалю фриками, людьми без смаку, інші жінки «вихоплюють» за те, що або плаття дуже відверте, або навпаки дуже закрите. Прийшла вона в нижній білизні або без - в будь-якому випадку це буде віддане осуду.

«Ступаючи на червону доріжку, людина опиняється на арені публічності. Для цього необхідна сміливість і впевненість в своїй досконалості. Стиль нарядів може бути будь-яким: від вантажного до екстра-модернового, від гламурного до епатажного - все залежить від того, ким людина хоче запам'ятатися в очах глядачів, - висловив нам свою думку з цього приводу експерт по діловому і світському етикету Георгій Монахов. - А вони, в свою чергу, мають право обговорювати, захоплюватися, заздрити і засуджувати. На чужій рота не приставиш ворота - про це повинна знати кожна публічна людина: будь то артист, політик, оратор або той, хто дефілює по червоній доріжці Одеського кінофестивалю».

Георгій вважає, що гості фестивалю мають бути готові до різної реакції на їхні образи

За його словами, кількість сарказму, насмішок і засуджень у ЗМІ набагато більше, ніж захоплених думок.

«Може, дійсно, не завжди варто покладатися на свій часом сумнівний смак, а звернутися за порадою до професіоналів? Тим більше, що в Одесі є чимало талановитих стилістів і консультантів по іміджу», - порекомендував він.

Ми звернулися до професіоналів і ось, що почули.

«Багатьом з гостей ОМКФ потрібен стиліст, груба помилка йти на поводу у моди, якщо у тебе проблема зі смаком. Можна стильно виглядати, навіть якщо у тебе не модельні параметри, - повідомила нам стиліст Олена Кукса. - У багатьох немає смаку, можливо, немає свого стилю або це невдалі його пошуки. Багато хто хоче виглядати як інші імениті зірки з картинки, але у нас багато хто не дивляться правді в очі. На майбутнє я б порекомендувала цим людям звертатися до професіоналів».

Пристрасті по фестивалю

Незважаючи на те, що було очевидно в відсутності у багатьох гостей ОМКФ смаку або почуття стилю, безліч «експертів» не втомлювалися їм про те нагадувати. Рідко коли хтось вставав на бік «фріків».

Але і тих людей, які намагалися напоумити зубоскалящіх, що потрібно в першу чергу дивитися на себе, а не на інших, і приказку «По одягу зустрічають, а проводжають по розуму» - ніхто не відміняв, мало, хто підтримав.

Пішли вже такі аргументи, що подібні гості ганьблять і кінофестиваль і навіть Україну. Що саме через них до нас в країну ніхто не їде. Виявилося всі біди в нашій країні саме через цих «бідолах», які по волі випадку одяглися не так, як хотілося б більшості.

Думка психолога

Про причини такого різного підходу до оцінки краси і зовнішнього вигляду людей, ми звернулися до відомого українського психолога Єлизаветі Рогачук, яка і розклала нам все по поличках.

«Ось вже кілька років поспіль все, що мені вдається випадково почути про Одеський кінофестиваль - це зовсім не обговорення картин - їх якість, спірність, відображення процесів вітчизняного кінематографа, навіть не плітки про світське життя або закулісни інтриги. Найголовніше і єдине що я знаю про фестиваль - це резонанс з приводу зовнішнього вигляду його учасників, - зізналася нам психолог. - Кількість отруйних коментарів, фотожаб, зневажливого, хамського і навіть агресивного ставлення до гостей фестивалю змушує задуматися про ті процеси, які відбуваються в суспільстві і про те з чим пов'язано та кількість ненависті, яку всім нам доводиться спостерігати».

Психолог впевнена, що відповіді на всі питання знаходяться в нас самих

За словами Єлизавети, ми живемо в епоху нарциссических цінностей, де робота на результат, висока планка і жорстка система оцінки відповідності продиктована, як і загальною культурою споживання, глянцем і рекламою, так і внутрішнім тиском і несвідомим страхом невідповідності.

«За великим рахунком більшість жінок з цієї злощасної доріжки - це ми з вами, наші мами і бабусі на святкуванні ювілею двоюрідного дядька в кафе біля Жмеринки. З неідеальними фігурами, без корегуючої білизни, трохи незграбні, але які дуже прагнуть бути гідними. Звичайно, поряд зі стилізованим гламуром зарубіжних аналогів контраст очевидний», - зазначила психолог.

Але чому ж стільки злості?

«По-перше, питання особистої нарциссической травми. Якщо я сам погано переношу сором, відчуваю власну невідповідність, боюся викриття і найбільший мій страх, самому того не помічаючи, бути гидким каченям серед лебедів або цієї «тіткою з Жмерікі» на «пристойному заході», у мене буде виникати так званий іспанський сором - коли лажає інший, а соромно мені, - пояснила експерт. - Використовуючи проектний захист, найпримітивнішої реакцією буде атака цього почуття не в собі, а через іншого. Тема нарциссической травми завжди пов'язана жорсткими рамками і відсутністю права на помилку».

За словами психолога, в першу чергу потрібно бути добріші до оточуючих людей, не піддаватися агресії.

«Коли п'ятирічна дівчинка фарбує губи маминою помадою - насправді до гарного макіяжу не має ніякого відношення, її зовнішній вигляд можна назвати брудним і не акуратним. Її можна поправляти і вчити робити це добре, строго і правильно, чекаючи результату і дратуючись коли у неї не виходить, можна соромити і засуджувати за невдачу, можна дратуватися і насміхатися, - навела приклад Єлизавета Рогачук. - А можна розчулитися. Адже це у неї вперше. Порадіти її інтересу, підтримати спробу. Але для цього треба вміти дозволяти собі бути незручним, бути до себе добрим. Наряди на Фестивалі - це ця п'ятирічна дівчинка, яка тільки вчиться і виглядає, тому в цьому ніяково. А ми - строгі холодні мами, які не можуть пробачити себе, за те, що бути ідеальними неможливо».

Нагадаємо, переможниця шоу "Холостяк" вигуляла Добриніна і шикарне плаття на Одеському кінофестивалі.

Як повідомляв Знай.иа Єфросиніна "просмажила" Вакарчука у новому інтерв'ю: деталі, про які ви точно не знали.

Також Знай.иа писав, що зірки Беверлі-Хіллз зустрілися через 20 років.