Відомий український музикант, соліст Pianoбой Дмитро Шуров знову повернеться в суддівське крісло вокального шоу “Х-фактор” на СТБ. У десятому сезоні проекту четвірка суддів буде кожен випуск змінюватися, і вердикт учасникам будуть виносити різні професіонали своєї справи: Андрій Данилко, Настя Каменських, Оля Полякова, Алессандро Сафіна, Ігор Кондратюк, Ніно Катамадзе та багато інших артистів.

Знай.uа” побував на знімальному майданчику “Х-фактору” у стінах БК КПІ ім. Сікорського, де пройшов запис кастингів. В цей день нам вдалося поспілкуватися з Дмитром Шуровим. Артист поділився враженнями від повернення у “Х-фактор”, а також висловив свою думку про зміни в шоу.

Зйомка одного з випусків Х-фактору. У журі - Ігор Кондратюк, Дмитро Шуров, Настя Каменських і Оля Полякова

Дмитре, як вам знову повернутися в суддівське крісло? Ви два сезони - восьмий та дев'ятий - були суддею “Х-фактору”.

По-перше, екс-журі не буває, як і президентів. “Х-фактор” - це певна планета. Якщо ти з'являєшся в ній один раз, я так вважаю, ти так чи інакше неминуче стаєш її історією. Кожен сезон різний, і я вірю, що сезони визначають наступні.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Мені зараз дуже цікаво, тому що з однієї сторони - я вже не можу не порівнювати тих же учасників зі схожими іншими: якщо я бачу бандуристку, відразу згадую Марину Круть, якщо бачу оперника, я відразу згадую Петра Гарасимова з минулого сезону. З іншого боку - інший склад суддів і зовсім інша енергетика в залі. Так чи інакше, ми рухаємося вперед з усією українською музикою, а вона - розвивається. Тому це приємні відчуття. Політ нормальний!

До речі, в цьому сезоні у суддів на кріслах є дуже зручні підставки для спини. І я вам скажу, якби вони у нас були в минулому році, “ні” було б менше (посміхається).

Судді оцінюють виступ учасника Х-фактор

Кожен суддя "Х-фактору" буде поступатися своїм місцем комусь із колег. Як ставитеся до таких нововведень у 10 сезоні?

Я вважаю, що всі зміни на краще. Я люблю, коли відбуваються якісь експерименти. Мені дуже хотілося потрапити в один день з Андрієм Михайловичем (Данилком - ред.). Я за ним щиро сумую. Але він улетів, хоча обіцяв повернутися (посміхається).

Навіть Ігор Кондратюк, потрапивши в його крісло, став, як мені здається, жорсткіше. Тому що Андрій Михайлович, при всій його очевидній м'якості і доброті, насправді частіше інших дозволяв собі говорити людям "ні", і за це його всі люблять і поважають. Але у мене сьогодні взагалі стресова ситуація - я сиджу між двома приголомшливими артистками (Поляковой і Каменських - ред.), відчуваю себе частиною групи ABBA в якійсь мірі і отримую від цього задоволення.

Нові обличчя в Х-факторі. Ведучою стала Даша Трегубова, а суддями - Оля Полякова та Алессандро Сафіна

Я потрапила в залі на момент, коли журі виносило вердикт одному з учасників 10 сезону. Оля Полякова була в захваті від виконання, а Ігор Кондратюк сказав "ні". Відмовляти учасникам щоразу важко?

Ні. Дивіться, Оля, коли дійде до прямих ефірів в цьому проекті, зрозуміє Ігоря, тому що дійсно один виступ дуже непоказовий, і хлопці, які беруть, грубо кажучи, харизмою, своїм зовнішнім виглядом, але не мають по-справжньому міцних вокальних даних, дуже швидко засипаються пізніше, тому що стикаються з набагато більш складними випробуваннями. Ігор це прекрасно знає, він це проходив. Я це теж проходив. У мене у восьмому сезоні всі "мої" вилетіли в перші два прямих ефіри. Я на ці граблі вже наступав. Просто не можна брати тільки харизматичних учасників - треба брати тих, хто готовий до випробувань.

Правда, в тому сезоні я переміг разом з Мішею (Панчишиним - ред.), але Міша виявився секретною зброєю, яку ніхто не розкрив, коли він тільки з'явився. Тому Оля реагує більш емоційно. Настя - вже набагато більш стримана. Ігор - у нього ж досвіду більше в цьому проекті. А мені просто приємно - я отримую задоволення. Тому що як не крути, а перед нами кожні три хвилини виходить нова людина - у неї є душа, є якісь прагнення. Це цікаво! Мені цікаві люди. Мені не складно говорити їм "так" або "ні", коли я бачу, за що.

Дмитро Шуров з'явиться в одному з випусків Х-фактору в якості члена журі

У шоу приходять різні учасники. З вашого досвіду, як думаєте, чи можна відразу, в період кастингу, розпізнати потенційного переможця?

Таке буває, але вкрай рідко. У мене це сталося з Мішею. Я закохався в Мішу, коли його побачив. Я це не приховую. Як в артиста. Ти відчуваєш якусь привабливість в людині. Привабливість, вокал і готовність працювати - це три фактори, які дають шанс на перемогу.

У минулому сезоні ми сиділи всі ридали під вокал Петра Гарасимова. І в той момент було неважливо - переможе він, не переможе. Але ти не можеш в такий момент, коли ти дивишся на людину, зрозуміти чітко, переможе вона чи ні - такого у нас ніколи не було. Можливо, буде. Можливо, в майбутніх сезонах з'явиться людина, яка вийде, затьмарить всіх, і переможе. Але ми знаходимося в моменті: або тебе людина зачепила, і ти з нею разом попливла, як корабель, або ні. Ми не думаємо, що хтось переможе чи ні.

З тих учасників, яких ви почули і побачили, хтось вас зачепив цього разу?

Я таких не побачив, скажу чесно. Мені набагато цікавіше їхнє життя після "Х-фактору" завжди. Я думаю, в цьому і криється головна суть проекту. Проект повинен вивести на орбіту людину, яка готова далі працювати. Хто переміг - це не завжди важливо.

Кастинг 10 сезону

Не всі переможці минулих сезонів "Х-фактору" на слуху. Ви стежите за їхніми долями?

Звичайно. Не всі на слуху, так. Більше того - ті, хто не перемогли, поки домоглися кращих результатів. Але ще не вечір! І Міша (Панчишин - ред.), і інші хлопці та дівчата ще дуже молоді. "Х-фактор" для них став поштовхом, який відкрив їх широкій аудиторії. У них ще є час, щоб цю аудиторію перетягнути на свою сторону.

Мішка не боїться експериментувати - це його головний козир. У нього вийшло 4 різних треку, в різних стилях. Як тільки він знайде, що подобається йому, і подобається людям, повірте, він полетить зовсім з іншою швидкістю!

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше "Знай.uа" повідомляв, що спробувати свої сили в 10 сезоні "Х-фактору" вирішила бек-вокалістка Наталі Могилевської. Марія Москвітіна розповіла, як народна артистка України допомогла їй підготуватися до кастингу.

Також телеведучий Ігор Кондратюк ексклюзивно розповів "Знай.uа" про повернення в журі "Х-фактору" і поділився своєю думкою про минулорічних учасників шоу, про те, як склалася їхня доля після проекту, і як проходить кастинг у 10 сезоні.

Крім цього, повідомлялося, що вдруге зважилася піти на "Х-фактор" важлива жінка з життя Павла Зіброва. Ні, не його дружина Марина або дочка Діана, а його бек-вокалістка! Ілона Сіренко вже спробувала підкорити сцену "Х-фактора" 5 років тому, але тоді не змогла почути заповітні "Так". Що скажуть їй судді в цей раз - зовсім скоро дізнаємося в ефірі каналу СТБ.