У суботу, 28 вересня, пішов з життя легендарний радянський режисер Марк Захаров. Важко знайти людину, яка жила у СРСР, і нічого не чула про його роботах. Ми підібрали найкращі фільми легенди кіно.

1. "12 стільців"

Екранізацію роману Ільїфа і Петрова, яка вийшла у 1976 році, швидко розібрали на цитати і афоризми. Фільм про авантюриста Остапа Бендера був прийнятий радянськими глядачами "на ура".

2. "Звичайне диво"

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У фільмі 1978 року за повістю Євгена Шварца знялися талановиті актора Олександр Абдулов і Олег Янковський. Радянські глядачі були зворушені казковою історією, яка відзначилася чудовим гумором.

3. "Той самий Мюнхгаузен"

У 1979 році вийшов фільм про фантазера Мюнгаузена, якого зіграв Олег Янковський. Класику радянського кіно теж швидко розібрали на цитати.

4. "Формула кохання"

У 1984 році Захаров зняв фільм за повістю "Граф Каліостро" про знаменитого авантюриста, який шукає ту саму "формулу кохання". Радянським глядачі після виходу з кінотеатрів ще довго наспівували: "Уно-уно-уно-уно моменто".

5. "Вбити дракона"

Картина 1988 року за п'єсою "Дракон" стала останньою у кар'єрі Захарова. У ній зіграли улюблені актори режиссера Абдулов і Яновський, які на екрані передали боротьбу деспота і людини, що прагне свободи.

Нагадаємо, помер легендарний продюсер "Сімпсонів" і "Ріка і Морті".

Як повідомляв портал Знай.uа, актори серіалу "Бригада" змінилися до невпізнання, як виглядають Саша Білий і компанія.

Також портал Знай.ua писав, пішла з життя зірка серіалу "Зоряний шлях".