В ЗМІ активно поширюють інформацію, що актриса Анастасія Заворотнюк зараз проходить курс лікування гліобластоми, а просто кажучи, рак головного мозку. Практикуючий онколог розповів про особливості цього підступного захворювання.

"Гліобластома головного мозку – це злоякісний і найбільш агресивний вид пухлини, – запевняє лікар. – Навіть при ранній діагностиці і лікуванні добре вона виробляє до летального результату, люди рідко живуть довше п'яти років з таким діагнозом. Вірніше, не живуть, а існують і страждають", - каже фахівець.

"Пухлина може розташовуватися в будь-якому відділі головного мозку, але найчастіше зустрічається в лобовій і скроневій зоні, – продовжив лікнеп лікар. – По консистенції новоутворення буває м'яким або твердим, а за розміром – від пари міліметрів в діаметрі до обсягу самого півкулі, при цьому тканини навколо пухлини завжди піддаються некрозу - відмирають", - додає лікар.

Анастасія Заворотнюк
Анастасія Заворотнюк

Медик розповів, що поява гліобластоми зазвичай супроводжується гіпертонією, оскільки досягаючи великих розмірів, пухлина здавлює і зміщує інші відділи мозку. З цієї ж причини частим супутником захворювання є гідроцефалія (хвороба, що виникає через надлишок обсягу спинномозкової рідини).

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Анастасія Заворотнюк
Анастасія Заворотнюк

Серед інших проявів недуги – набряки, крововиливи, психічні відхилення, галюцинації, іноді параліч.

Нагадаємо про те, що у відомої російської актриси виявили рак головного мозку останньої стадії, не сходять зі сторінок вже кілька місяців.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі активно поширюються чутки і припущення про стан здоров'я відомої російської актриси Анастасії Заворотнюк, яку полюбили мільйони глядачів завдяки яскравій ролі няні в серіалі "Моя прекрасна няня".

Також портал Знай.uа писав, що російська актриса і зірка культового серіалу "Моя прекрасна няня" Анастасія Заворотнюк, яка зараз бореться з онкологічним захворюванням, на піку своєї популярності страждала від манії переслідування.