До Дня Святого Миколая, свята дива і доброти, Олександра Кучеренко та Альянс «Україна без сиріт» підготували зворушливе відео, у якому розповіли, чого насправді чекають діти з інтернатних установ у цей день.

Героями відеоролику стали учасники проекту «Наставництво», який допомагає дітям-сиротам та дітям з родин зі складними життєвими обставинами соціалізуватися та адаптуватися до дорослого життя. Його суть полягає в тому, що доросла людина може стати наставником, тобто, другом для дитини, змінивши її життя на краще.

На відео – три історії дітей та їхніх наставників, розказані з перших вуст. Ці історії вражають своєю відвертістю, надихають, змушують передивитись власні цінності та погляди на життя, та, найголовніше, вони доводять, що кожен з нас здатен на справжнє диво.

Так, 13-річна Марія та її наставниця Юлія Мендель за кадром зізналися: дівчата стали настільки рідні, що навіть стиль одягу у них схожий. Юлія працює прес-секретарем Президента України, та, незважаючи, на складний графік, завжди знаходить час для зустрічі з Машею.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Приватний підприємець Денис Бандурко є наставником двох братів, 18-річного Олександра та 17-річного Павла, уже шість років. Денис розповів, як їхні стосунки з просто дружніх переросли у батьківські.

IT-підприємець та музикант Олександр Успенський має власну дитину, проте, його підопічний 15-річний Микола став йому найкращим другом. Хлопці підтримують один одного у будь-якій ситуації, а Олександр мріє, щоб Коля знайшов свою справу життя.

Олександра Кучеренко, яка є куратором проекту «Наставництво» з 2016 року, розповіла про поширені стереотипи, пов’язані з Днем Святого Миколая та іншими зимовими святами:

«У наш час це свято, як і багато інших, пов'язане з безліччю стереотипів. За традицією, в цей день заведено робити щось соціально важливе. І добре, коли це йде від щирого серця. Але буває, що люди роблять щось виключно для самопіару та нового фото у соцмережах. Наприклад, у святковий день масово привозять в інтернати цукерки. Але треба зрозуміти: навіть торба солодощів не змінить ситуацію дітей в інтернаті. Їм бракує не шоколадок, а турботи рідних людей, любові, сім’ї, відчуття захищеності. Їм потрібен друг, підтримка та «своя» людина, яка зможе хоча б частково замінити батьків».

Наставник підтримає дитину порадою, допоможе обрати професію, поділиться знаннями, розповість про життєві цінності та, найголовніше, дасть можливість дитині відчути себе потрібною, важливою та особливою.

"Зроби хоча б одну дитину з інтернату щасливою – і повір, ти станеш щасливішим сам. Якщо таких людей буде 100 тисяч, то жодна дитина-сирота в Україні більше не буде самотньою", - звернулась Олександра Кучеренко до українців.

Як саме по-справжньому допомогти дитині-сироті, можна дізнатись на сайті: www.onehope.com.ua/mentor/

Для більш детальної інформації та зв’язку:

📩miynastavnyk@gmail.com

📩 www.facebook.com/nastavnichestvo/

📩 www.instagram.com/miy_nastavnyk/