Кліп на пісню " Smells Like Teen Spirit американської групи Nirvana набрав 1 млрд переглядів на YouTube. Про це повідомили на сторінці групи в Facebook.

Відео завантажили на відеохостинг ще в червні 2009 року. А кліп і пісню записали в далекому 1991 році. Композиція Smells Like Teen Spirit увійшла в альбом Nevermind 1991 року.

У створення цієї пісні цікава історія, адже по суті легендарний Курт Кобейн прославив дезодорант Teen Spirit компанії Mennen і при цьому не отримав від нього нічого.

Курт Кобейн
Курт Кобейн

На стіні будинку подруга Курта написала фразу Kurt smells like teen spirit ("Курт пахне Teen Spirit"), вона мала на увазі, що від музиканта пахне дезодорантом його дівчини, проте він сприйняв цю фразу буквально, що від нього віє підлітковим духом. Йому дуже сподобався бунтарський підтекст вираження

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми як і раніше відчуваємо себе тінейджерами, адже ми не сповідуємо принципи, яких від нас чекають як від дорослих… Це щось на зразок підліткової революційної теми", - сказав Курт.

Smells Like Teen Spirit обрали першим треком і основним синглом альбому "Nevermind". Несподівано для Кобейна і його колег, пісня стала суперпопулярною. Вона очолювала чарти у багатьох країнах і стала шостою в американському Billboard Hot 100.

Нагадаємо, дом, в якому застрелився лідер Nirvana, пустять з молотка.

Як повідомляв Знай. ua, група KAZKA показала, як звучить українська NIRVANA.

Також Знай. ua писав, що дев'ятирічна барабанщиця "воскресила" хіт Nirvana.