У п'ятницю, 10 січня святкує свій день народження відомий український режисер, кліпмейкер, сценарист і режисер Алан Бадоєв. Йому виповнилось 39 років.

Алан Бадоєв і солістка KAZKA Саша Заріцька
Алан Бадоєв і солістка KAZKA Саша Заріцька

Алан Бадоєв народився в Беслані, Північна Осетія. Виріс в місті Горлівка Донецької області. Навчався в інституті кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв. Ще під час навчання почав знімати документальні фільми.

Закінчуючи останній курс інституту, режисер почав працювати в жанрі музичного відео. На цьому етапі його помітив український продюсер Юрій Нікітін. Результатом співпраці став відеокліп на пісню Ірини Білик “Сніг”. На даний момент Алан Бадоєв зняв понад 250 відеокліпів.

Алан Бадоєв
Алан Бадоєв

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Також Алан є режисером двох фільмів: “Помаранчева любов” (2007)- драма про кохання двох молодих людей під час революції на Україні, а також епідемії Сніду; “Мами” (2012) – кіноальманах їх восьми новел, Бадоєв зняв короткометражку “Напарник”.

Вже багато років на початку січня Алан Бадоєв бере тайм-аут. На місяць-півтора режисер вирушає на відпочинок перед насиченим роком. Так він поєднує святкування дня народження з відпусткою в оточенні близьких друзів.

Книга: БАДОЄВ. Світ, який створив Алан
Книга: БАДОЄВ. Світ, який створив Алан

На честь дня народження Алана Бадоєва у видавництві "ІРІО" виходить книга Ігоря Панасова під назвою "Бадоєв. Світ, який створив Алан". Музичний журналіст підготував багатосторінкове інтерв'ю з іменинником. У книзі ви дізнаєтеся про ключові етапи життя режисера і його близьких людей. У розділах "Кінорежисер", "Кліпмейкер", "Продюсер", "Телеведучий", "Телережисер" розкривається кожне з творчих амплуа, заявлених в назві.

Завершує книгу розділ про масштабний проєкт, який зараз реалізує Алан Бадоєв - про зйомки 25 відеокліпів для артистів з Китаю. У книзі використані унікальні фото з особистого архіву режисера.

Для широкої аудиторії презентація книги запланована на лютий 2020 року. Додамо, що виходить вона за підтримки Secret Service Entertainment Agency - компанії, яка вже понад 10-ти років представляє інтереси Бадоєва і його продюсерських проєктів (Макса Барських та TAYANNA).

Найяскравіші відеороботи режисера:

"ВІА Гра" – "Цветок и нож" (2007)

Тіна Кароль – "Ніжно" (2006)

Макс Барських – "Февраль" (2017)

Dan Balan – "Люби" (2012)

Валерій Меладзе – "Небеса" (2010)

Анна Сєдокова – "Пока, милый!" (2015)

Марія Яремчук – "Ти в мені є" (2017)

TAYANNA – "Шкода" (2017)

Ані Лорак – "Удержи мое сердце" (2016)

ONUKA – STRUM (2018)

Раніше Знай.ua повідомляв, що суддя "Танців з зірками" Франсиско Гомес відверто розкрив подробиці особистого життя.

А гурт KAZKA провів "таємну вечерю", на якій Алан Бадоєв зробив шокуюче зізнання про відверту сцену в новому відео на пісню "Палала".