Як відомо, кожна людина хоч раз у своєму житті замислювався над тим, щоб скупатися в ополонці. Оскільки не буває Водохреща без занурення в крижану воду. Також і серед зірок є так звані "водохрещенські моржі".

Олена-Крістіна Лебідь

"Я – страшний мерзляк, і ополонка – не моє. Єдиний раз у житті, коли я занурився в крижану воду на Водохреща, було на першому курсі інституту. Гуляючи з друзями по замерзлій набережній, ми вирішили покататися на льоду. Першою побігла я: і не покаталася, а поплавала. Витягли швидко – точніше, я сама кулею вискочила з води! Це було 19 січня, на свято Водохреща. Я його зустріла як істинний водоплавний Лебідь, правда, зовсім не з лебединими піснями, а цілком людськими криками", - поділилася телеведуча.

Олена-Крістіна Лебідь

Віталій Тильний

"На Водохреще занурююся щороку. Старшого сина Вадима навчив пірнати з 4-х років. Дружина підтримала. Не захворів жодного разу! Враження від купання... як від перших 100 грам коньяку: приплив шаленої енергії по всьому тілу. А яка гордість перед людьми за себе й за дитину. Найбільше Водохреще запам'яталося два роки тому, коли проїхали 120 км до купелі, а вона висохла", - розповів учасник шоу "Вар’яті".

Віталій Тильний

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Олег Кензов

"Я пірнав в ополонку неодноразово. Вперше скупався на Водохреще у 23 роки. Щоправда, роблю це нерегулярно. Ніколи не готуюся, просто роздягаюся і пірнаю. У цей момент зводить все на світі, ніби в твоє тіло встромили тисячі голок. Але відчуття круті, особливо потім, коли виходиш – почуваєшся героєм. Пам'ятаю, в Буковелі була велика черга зануритися, священик вже дав добро, а ніхто не йде. Всі боялися, довелося зробити це першим".

Олег Кензов

Валентин Міхієнко

"Одного разу я пірнав в ополонку. Не готувався взагалі, на третьому зануренні думав, що помру. Після Водохреща організм "оздоровився", відчуття чудові, тільки температура 38,5 наступні 10 днів. А так, прекрасний досвід, всім раджу", - поділився учасник Improv Live Show.

Валик Міхієнко

Валентин Сергійчук

"Пірнаю вже три роки, у 2020-му буду занурюватися вчетверте. Ще з дитинства було цікаво зануритися. Але це був більше спортивний інтерес, ніж релігійний. Мій тато моржував, і ще дитиною я свідомо хотів спробувати, як це. Тому що несвідомо якось спробував, коли на ковзанах провалився під лід. Тоді мені не сподобалося. А зараз враження після купання неймовірні! Дуже великий приплив енергії, здається, що всі погані думки вимиває холодною водою. А ще біля ополонки стоїть багато людей, панує святкова атмосфера – я таке люблю. Але найбільше запам'ятався найперший раз, коли дружина скинула фото, що вона вже занурилася, а я ще ні! Швиденько поїхав пірнати, щоб потім рік не слухати, який я слабак", - розповів учасник шоу "Вар’яті".

Валентин Сергійчук

Нагадаємо, що кияни з нагоди великого християнського свята Водохреща можуть безкоштовно отримати святу воду - її будуть розвозити комунальники по районах міста за графіком.

Як повідомляв портал Знай.ua, напередодні початку ювілейного сезону "Голос країни" в Києві відбулася презентація головної вокальної битви епох.

Також портал Знай.ua писав, що 19 січня ми будемо відзначати один із найдавніших свят християнської Церкви – Водохреща Господнє, або Богоявлення.