Ауріка Ротару зустріла Різдво у колі родини в одному з найзатишніших місць у Карпатах - в Яремче на Winter Romantik Fest. Сьомий рік поспіль фестиваль влаштовує засновник готелю Romantik Spa Hotel Іван Гаврон, на який запрошує багатьох знаменитостей.

В цей раз разом з Аурікою на святі культури і традицій відпочивали Ольга Сумська та Віталій Борисюк, Арсен Мірзоян, Тимур Мірошниченко, Людмила Барбір, Руслан Сенічкін та Наталія Бучинська. Серед запрошених був і кореспондент Знай.uа.

Ауріка Ротару
Ауріка Ротару

Ми змогли поспілкуватися з Аурікою про її життя і родину, з'ясувати, де ж вона пропадає і чому про неї мало що відомо. Не змогли ми обійти стороною питання про Софію Ротару - старшу сестру Ауріки. Не так давно на адресу народної улюблениці з'явилася критика в російських ЗМІ, яку син зірки, Руслан Євдокименко, назвав "замовною". Однак ця історія породила різні чутки і плітки.

Ауріко, ви раніше відпочивали в Яремче?

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Я тут перший раз. Мене запросили в цьому році, і ми вирішили приїхати разом з сім'єю. Чесно кажучи, я давно мріяла відзначити Новий рік у Карпатах. Новий рік не вийшло, а Різдво - вдалося. Справа в тому, я прихворіла і приїхала сюди з застудою. На Новий рік захворіла ще. Тому тут багато пропустила.

А на Різдво сюди мій брат Анатолій приїхав з сім'єю, щоб зустрітися. З дружиною, донькою, онуками. Ми не бачилися 2,5 року! А тут 150 кілометрів до рідного дому, і вони вирішили приїхати. Вони зняли будинок, накрили стіл. Після виступу в Святвечір я до них приїхала.

Ольга Сумська та Ауріка Ротару
Ольга Сумська та Ауріка Ротару

Вечір спогадів з застіллям і піснями?

Так! Зазвичай - співаємо, але в цей раз не співали, бо застуджена і не прийшла в себе ще.

Ви настільки схожі з Софією Михайлівною! Якби не колір волосся, можна було б сплутати.

Сестри все-таки. Щось повинно бути загальне.

Останнім часом Софія Михайлівна рідко виступає. У Києві її бачили минулого літа на фестивалі Atlas Weekend. Але про неї дуже багато новин в медіа, в російських в тому числі, і не завжди правдивих. Як ви ставитеся до чуток і критики?

Так. Дуже важко, тому що там пишуть одне, тут - інше. Вона опинилася між двох вогнів. Як і багато хто. Зараз навіть не знаєш, як правильно вчинити і що робити. Тому що все-таки глядачі є і там, є і тут, і в будь-якій країні є - вона народна артистка СРСР, її люблять скрізь. Я їй кажу: “Не читай! Поклади телефон і не читай!” А що робити?

Ви близько спілкуєтеся?

Звичайно! І спілкуємося, і працюємо разом дуже часто, зустрічаємося просто. Вона ж теж у Києві живе. Ми поруч.

Ауріка і Софія Ротару
Ауріка і Софія Ротару

Але ви не з'являєтеся на заходах у Києві, якось поза шоубізу, так?

Зараз одна тусовка на всіх заходах. Але нічого.

Ви самі не хочете нікуди ходити?

Чому? Я хочу. Думаю, зараз почну потихеньку дружити з усіма.

Багато хто взагалі не знають, що ви в Києві живете.

Я більше 30 років в Києві живу. Вийшла заміж за киянина і переїхала.

Розкажіть про свою сім'ю. У вас вже онуки є.

Так, дві дівчинки: Ауріка і Вероніка. Донька вийшла заміж і подарувала двох онучок.

Вони разом з вами живуть?

Я дочці залишила квартиру в Києві. Вони живуть своєю сім'єю. Я вважаю, що кожна сім'я повинна бути окремо. А я побудувала собі будинок під Києвом і живу на землі. Я обожнюю! Онуки все літо у мене. Навесні як переїжджають до мене і до вересня.

Ауріка Ротару з донькою та онукою
Ауріка Ротару з донькою та онукою

А де саме живете, якщо не секрет?

В Бориспільському районі, у селі Дударкові. Я знайшла місце під лісом. Мені вже не потрібно їздити щодня на роботу в Київ, а коли потрібно - сіла на машину і приїхала.

Як ваше життя зараз минає?

Офіційно я на пенсії, але працюю. Зараз багато поїздок, багато роботи, концертів. На початку березня у нас буде тур - великі міста по Україні з новою програмою, нові костюми, кліп збираємося знімати.

Ви самі працюєте, без продюсера?

Зараз у мене з'явився директор, який в усьому допомагає, тому що одній дуже складно.

А донька Анастасія не пішла по ваших стопах?

Ні, вона закінчила інститут міжнародних відносин, міжнародну економіку, але поки займається дітьми. Вона у шлюбі вже 8 років, з дитинства була знайома з коханим.

Ви не поміняли прізвище після заміжжя, залишившись Ротару, і дочка - теж, а чому?

Мені міняти не було сенсу. Я вже була на естраді, мене всі знали. А Настя не захотіла міняти всі документи, але онуки на прізвище зятя.

Ауріка Ротару з донькою та онуками
Ауріка Ротару з донькою та онуками

Ваша племінниця Софія Хлябич взяла псевдонім Соня Кей. Ви підтримуєте стосунки?

Так, звичайно! 7 червня у неї буде весілля. Всі зберемося.

А Соня Євдокименко ще не збирається заміж?

Ні, вона ще навчається, молода, їй лише 18 років. Толя - теж, зустрічається з дівчинкою, але поки ще не думає про весілля.

Родина Софії Ротару: син з невісткою та онуки Соня і Толік
Родина Софії Ротару: син з невісткою та онуки Соня і Толік

На які свята збираєтеся всією сім'єю?

Хотілося б частіше, але ми зібралися всі разом 2,5 роки тому, коли племінниця Аня виходила заміж. Це дочка брата Анатолія, з яким ми зустрілися нещодавно. Аня приїхала з сином: маленьким Толіком. Ми його побачили вперше. Йому зараз півроку.

У Софії Михайлівни і у вас є домашні улюбленці однієї породи. У неї - пес Джиммі, а у вас?

У мене - Вуді, це бішон фрізе. Він такий гарний! Зі мною спить, ходить, такий добряк, дітей любить, з дівчатами таке робить!

Ауріка Ротару з донькою і Вуді
Ауріка Ротару з донькою і Вуді

Чим ви любите займатися вдома?

Я все роблю: і консервую, у городі все вирощую - квіти, зелень, помідори, полуниця, малина… Басейн поставила на вулиці - буду влітку плавати.

І господарство є?

Ні, були у мене курочки, але я перестала займатися ними. Часто виїжджаю, а за ними треба стежити.

А що любите на кухні готувати?

У мене свій улюблений пиріг є, козирний. Він з сиром, з бринзою овечою, в кропом, сіллю, і накривається, з кунжутом, дуже смачний. У нас всі знають, що жодного свята без цього пирога не проходить.

Думаю, вам неодноразово говорили компліменти про вашу красу. А як доглядаєте за собою?

Я нічого такого особливого не роблю. Звичайні масочки, коли є час. Це генетика: і мама, і тато дуже добре виглядали завжди. Передається з покоління в покоління.

А як ставитеся до уколів краси?

Ніяк. Я боюся і обережно до цього ставлюся. Я у косметолога не була років 20, напевно. Немає часу. Хочеться сходити, щоб масажі зробити. Я люблю японську косметику, користуюся новими патчами.

Які подарунки ви любите?

Квіти, але не зрізані, а краще в горщиках, щоб радували довше. Духи люблю, парфуми різні, і своїм намагаюся купувати щось новеньке. Прикраси не ношу. Є хрестик, сережки і все. Колечка мені заважають.

У вас дуже мало фотографій в Instagram. Але з останніх ви ділилися кадрами з Монако. Відпочивали там?

У нас корпоратив там був у Монте-Карло. "Наші" замовляли. Ми там були в грудні на дні народження і на Новий рік.

Ауріка Ротару
Ауріка Ротару

А ще ділилися барвистими фото відпочинку десь на островах.

Це на Мальдівах. Мені дуже подобається подорожувати. Але з віком стала більше боятися чомусь. Може, тому що по телевізору зараз більше інформації.

А куди плануєте відпочинок у 2020 році?

Думаємо ще, тому що ми поїдемо всі разом з онуками. Мрія - Ріо-де-Жанейро. Не була жодного разу. Думаю, все реально. Поїдемо, тільки з Настею дітей залишимо на сваху.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше Знай.uа поспілкувався з Ольгою Сумською, яка поділилася враженнями про улюблене місце в Карпатах, доросле життя дочок і продовження “Кріпосної”.

А Людмила Барбір, яку називають українською Монікою Беллуччі, розповіла про свою фобії.

Також читайте, як Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Ауріка Ротару, Наталя Бучинська та інші зірки відсвяткували Різдво у затишному місці в Карпатах.