2014 рік. Війна на Сході України у самому розпалі. Троє добровольців без жодного військового досвіду їдуть на передову захищати українську землю від російських загарбників. Знайомтесь, це Літо, Професор та Грін.

Професор, Грін, Літо та Пенальті
Професор, Грін, Літо та Пенальті

Опиняються "бійці" у "Туалеті" - таку кумедну назву отримала позиція "Капустина" у Донецькій області за те, що там є дійсно гарний туалет. Вводить в курс справи їх Пенальті - теж доброволець. Взагалі-то ця позиція найтихіша в окрузі, бо тут нічого не ставалося за час війни.

В цей же час елітний російський підрозділ з "кадировцями" (привіт Рамзану!) отримав завдання "зверху" взяти цю позицію. Бо хтось сказав, що це буде дуже легко, адже там один неліквід.

Одного з чеченців зіграв Дмитро Ярошенко ("Заборонений")
Одного з чеченців зіграв Дмитро Ярошенко ("Заборонений")

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ось наші котики-добровольці і стануть на заваді цим покидькам та дадуть такого ляпаса: вдарять по ним з РПГ так, що голови та інші частини тіла будуть розлітатися по всім сторонам.

Це короткий сюжет нової неполіткоректною патріотичної комедії Володимира Тихого "Наші котики", яка вийшла у прокат 30 січня.

Чому ж варто її подивится - розбирався Знай.ua.

Це перша українська стрічка-фарс, в якій справжні події показані з гумором та долею сарказму. Ви побачите Путіна з палаючим Кремлем (хто з бійців про це не мріяв?), його протеже у "ДНР" та як розвалився проєкт "Малоросія".

Так, деяким українським акторам довелося зіграти сепаратистів. Зірка "Танців з зірками" та "Свінгерів" Михайло Кукуюк перевтілився у місцевого "сепара", який в кінці фільму все-таки перейшов на український бік (коли там запахло смаженим).

Михайло Кукуюк
Михайло Кукуюк

Кадр з фільму "Наші котики"
Кадр з фільму "Наші котики"

Кадр з фільму "Наші котики"
Кадр з фільму "Наші котики"

У комедії можна побачити відголоски багатьох відомих фільмів, якісь схожі моменти, прийоми. Але найголовіше, що "Наші котики" про сьогодення українців, про гібридну війну, яку розпочала Росія, про відвагу українських воїнів. Без пафосу та епічності.

Тут немає брехні, яку так люблять розповідати пропагандисти. "Їх там немає", пам'ятаєте?

"Фільм показує, що ми не легко відносимося до війни - ми цю війну сприймаємо такою, якою вона є, залишаємося людьми, а не стаємо тваринами, які починають жити вже в цій проблемі. Ні! Ми робимо це для того, щоб потім жити в мирі, ми там залишаємося людьми, які хочуть жити в мирі, і знаходимо собі якусь розраду (гумор - ред.). На фронті справді таке бувало. Навіть під час бою ми жартували над сепарами, знущалися над ними, і між боями якби ми не розслаблялися, ми стали би небезпечними для самих себе", - розповів виконавець головної ролі Дмитро Тубольцев.

Дмитро Тубольцев, фото: Знай.ua
Дмитро Тубольцев, фото: Знай.ua

Він впевнений, що цей фільм як ніколи на часі.

"І побільше б такого продукту, - додав актор, який насправді воював у АТО. - Ми не збираємося усугубляти ці події, ми хочемо залишитись завдяки гумору тверезими і тверезо дивитись на ці події, щоб бути з гарячим серцем і з холодною головою".

Знімальна група комедії "Наші котики", фото: Знай.ua
Знімальна група комедії "Наші котики", фото: Знай.ua

Тубольцев також пояснив, чому це кіно потрібне для українців: "Чому неполіткоректна комедія? Бо ми називаємо речі такими іменами, які вони є насправді: війна є війна, люди гинуть, їх вбивають наші вороги".

Продюсерами стрічки з 42-мільйонним бюджетом стали Марко Супрун, Ігор Савиченко, Уляна Супрун, Володимир Тихий, Дмитро Кожема та Степан Бандера. До речі, це реальний онук Степана Бандери, який живе у Канаді та займається телевиробництвом.

У лютому в тираж вийде кіноповість "Наші котики" - книга, яка міститиме новели про тих самих героїв, але сюжет відрізнятиметься від фільму. Написали книгу Володимир Тихий та Валерій Пузік.

Фото 1 из 25.
Фото 2 из 25.
Фото 3 из 25.
Фото 4 из 25.
Фото 5 из 25.
Фото 6 из 25.
Фото 7 из 25.
Фото 8 из 25.
Фото 9 из 25.
Фото 10 из 25.
Фото 11 из 25.
Фото 12 из 25.
Фото 13 из 25.
Фото 14 из 25.
Фото 15 из 25.
Фото 16 из 25.
Фото 17 из 25.
Фото 18 из 25.
Фото 19 из 25.
Фото 20 из 25.
Фото 21 из 25.
Фото 22 из 25.
Фото 23 из 25.
Фото 24 из 25.
Фото 25 из 25.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомяв, що в Україні представили патріотичну комедію "Наші котики" про війну на Сході. Читайте, що розповідали автори стрічки на прес-конференції.

Також Знай.ua відвідав разом з учасниками знімальної групи та зірками допрем'єрний показ "Віддана" у столичному кінотеатрі "Оскар", де Алеся Романова розповіла про найінтимніші моменти під час зйомок.