Зовсім скоро стане відоме ім'я переможця Національного відбору на пісенний конкурс Євробачення 2020. 8 та 15 лютого відбудуться перший та другий півфінали, після чого 22 лютого оберуть артиста або гурт, який буде представляти Україну на конкурсі у Нідерландах.

Серед півфіналістів є David Axelrod - відомий український співак, який раніше виступав як Володимир Ткаченко. Минулого року він змінив ім'я на Девіда Аксельрода. До речі, навіть у паспорті.

David Axelrod (Девід Аксельрод)
David Axelrod (Девід Аксельрод)

Девід не перший раз намагається перемогти у відборі на Євробачення. Колишні його спроби були невдалими. Як буде цього разу - дізнаємося 15 лютого. Аксельрод заспіває у другому півфіналі під номером 7. Його пісня має назву "Horizon":

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Знай.ua поспілкувався з Девідом про його конкурсну пісню та чи не ображається він на те, що у ЗМІ про нього досі пишуть "чоловік Олени Мозгової".

"Ні, чому? Мені нещодавно написала дівчинка одна: "Якби ж в мене була така дружина, як у вас…" Я згадав відразу мультик, пам'ятаєте: "Був би в мене такий кіт... "? Я просто тішуся, що у мене є така дружина, це дуже круто, вона мене розуміє і підтримує, це найголовніше!" - зізнався Аксельрод.

Олена Мозгова і Девід Аксельрод
Олена Мозгова і Девід Аксельрод

Останнім часом змінюється і музика, яку обирає для себе Девід, але для Євробачення він вирішив заспівати чарівну баладу.

"Після сольного джазового концерту я зрозумів, що я хочу цю музику, я завжди її відчував, але раніше я зважав на тренди, на те, що людям подобається, розумів, що та музика, яка подобається мені, - це не та велика аудиторія, яку хотілося б, наприклад. А потім з часом зрозумів, що щастя у простих речах, треба просто робити те, що ти любиш і отримувати від цього задоволення. Знаєте, не має значення, що завтра трапиться, я прожив це життя в задоволенні, в любові та щасті, тому я вирішив це зробити", - розповів артист.

За його словами, пісня "Horizon" була написана ще в період вагітності Олени та ждала свого часу.

"Я написав її трошки більше 5 років тому назад, десь так приблизно. Вона лежала у столі. Спочатку я написав пісню, потім мені допоміг її доробити мій саундпродюсер Володимир Григорович, потім з'явився на горизонті Паша Шилько (DJ Паша) - він відчув всі течії цієї пісні: ось все, що було закладене в музиці і в тих словах, які мені тоді прийшли, він відчув та написав так, як потрібно. Мені здається, що все склалося. Я просто радий, що зміг реалізувати цю пісню", - поділився Девід.

Девід Аксельрод
Девід Аксельрод

На думку співака, зараз такий час, коли балади взагалі не пишуться, а якщо й пишуться, то їм приділяють недостатньо уваги, тому що зараз тренди інші.

"Я не прийшов з кимось конкурувати, чесно, а прийшов показати пісню, заспівати, показати, заради чого треба жити. Ця пісня - стовідсоткове кохання і щастя. Я дійшов до того, що не треба ні з ким нічим мірятися, я просто люблю те, що я роблю і несу. Як воно буде резонувати з публікою - подивимося", - зізнався Акельрод.

Також ми запитали про минулі спроби потрапити на Євробачення від України.

"Знаєте, ті два рази я не вважаю навіть за спроби, тому що, порівнюючи себе сьогоднішнього з тим, яким я був, то сьогодні я наповнений, а тоді я був ще у пошуках. Я не вважаю, що це погано. Треба завжди кудись рухатись, йти вперед, головне - не йти назад", - підсумував співак.

Нагадаємо, що підтримати Девіда Аксельрода (David Axelrod) можна буде у суботу, 15 лютого під час другого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020.

Учасники другого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020
Учасники другого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020

Раніше Знай.ua поспілкувався з Assol про її конкурсну пісню для Євробачення 2020. Артистка розповіла про значення "Save It" і її важливий посил.

Також думку про свою пісню висловила й Jerry Heil, яка заспіває у першому півфіналі Нацвідбору. Чи боїться вона критики та невдало заспівати наживо - відверте зізнання співачки.

Крім того, читайте, що Віталій Дроздов (новий член журі Нацвідбору) думає про пісню, яка може перемогти на конкурсі Євробачення 2020, фінал якого відбудеться 16 травня у Роттердамі, Нідерланди.