Український співак Володимир Дантес (DANTES) представив шедевральний кліп на пісню "Более или Менее". Це яскрава робота, яка знаменує блискучий старт артиста в новому році.

Режисером відео виступив відомий український кліпмейкер Леонід Колосовський - автор кліпів-мільйонників гуртів "Время и Стекло", MOZGI, співачки NK (Насті Каменських) і багатьох інших селебрітіз.

Володимир Дантес (DANTES) і Леонід Колосовський
Володимир Дантес (DANTES) і Леонід Колосовський

Кліп Дантеса вже багато хто назвав шедевром і ось чому: він знімався одним дублем!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В описі відео чоловік Наді Дорофєєвої пояснив, що ця робота піднімає важливу тему емоційності і переживань чоловіків у стосунках нарівні з дівчатами. До речі, текст та музику до пісні написала учасниця Нацвідбору на Євробачення 2020 Джеррі Хейл (Jerry Heil).

Надя Дорофєєва з чоловіком, Володимиром Дантесом
Надя Дорофєєва з чоловіком, Володимиром Дантесом

У кліпі Вова піддається різним екзекуціям: на нього ллють воду, каву, висипають борошно, "б'ють" квітами, тарілками, пляшкою по голові і дають смачного ляпаса. І все це відбувається поетапно в одному кадрі.

Знай.uа дізнався у Леоніда Колосовського, як багато репетиційних дублів було під час роботи над кліпом, як Вова витримав усі випробування і як це знімалося.

Леонід Колосовський
Леонід Колосовський

"Це наша не перша робота з Вовою, - розповів режисер. - Тому ми безумовно довіряємо один одному. Готуючись до роботи, ми вирішили навіть пожити нашими сім'ями разом, щоб у метушні буднів знаходити вечора для спілкування і заодно обговорювати майбутню роботу. Це крута практика, хочу вам сказати".

За словами Льоні, таким чином можна ближче пізнати один одного, що важливо для робочого процесу.

"Крім того, що ти спілкуєшся з людиною кожен день, стаєш ближче і рідніше, ти ще й дізнаєшся його в побуті, та набагато краще формуєш для нього комфортний образ. По суті, я навіть не вигадував цей образ. Це і є Вова - новий, мудрий, впевнений у собі, який подорослішав, змужнів і прожив свій досвід. Мені просто потрібно було це проілюструвати. Ну і звичайно ж, оскільки ми часто бачилися, ми плуталися в ідеях, яких було дуже багато. В якийсь момент ми нарахували 12 ідей! Але ми чекали тієї єдиної, від якої мурашки по шкірі. І дочекалися! По суті, поєднавши все найкраще з кожної історії", - поділився Колосовський.

Режисер зазначив, що знімати одним дублем надзвичайно складно і без тестів обійтися неможливо.

Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу
Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу

"Знімати одним кадром - це непросте завдання і підступ, який може все зіпсувати, може чекати нас у найнесподіванішому місці. Ви просто уявіть собі: ти знімаєш одним дублем людину, яка весь час в кадрі, погляд глядача не відволікається ні на що, тримаючи в увазі героя. Глядач побачить навіть найдрібніший недолік, якщо він буде. В один і той же час рухається камера, ходять люди, кидають предмети, б'ють по обличчю, змінюється світ, то ллє, то припиняє лити дощ, у кадрі нікого, а то 100 осіб, і все це знімається на прискоренні в 2 рази. Просто уявіть: одна помилка - і ми повинні починати спочатку. Потрапили в око, не пішов дощ, не потрапили камерою в композицію, промахнулися повз, багато землі, мало вина в обличчя і так далі - тисяча критеріїв, де можна спіткнутися. Саме для цього і створюються тести", - пояснив Колосовський.

Він додав, що тести проводили в гаражі у Дантеса.

"Ми три дублі гамселили його, обсипали борошном, землею, обливали кефіром і водою, але мети своєї досягли, - зізнався режисер. - Ми зрозуміли, що Вова сильний! Він все витерпить і не зіб'ється, навіть враховуючи те, що співає він в 2 рази швидше. По суті, нам потрібно було відповісти на ряд питань, щоб повноцінно продовжувати підготовку: кількість людей, консистенції рідин і сипких, які летять в нього; характер предметів, щоб вони відповідали ідеї; швидкість, з якою Вова повинен співати і періодичність "вкидань". Також ми визначили швидкість і траєкторію руху камери. Це відео тепер знаходиться в архіві у Вови як пам'ять".

Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу
Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу

Після всіх погоджень перед знімальною командою стояла серйозна задача синхронізувати всі дії в реальному часі. Як сказав Леонід, наступним етапом роботи над кліпом був пошук правильного приміщення, яке відповідало б технічному і художньому завданню.

"Виявилося, що не так багато місць існує нашого розміру, та ще й з можливістю використовувати воду, - поділився Колосовський. - Але, на щастя, одне таке місце ми знайшли".

Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу
Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу

За словами режисера, зйомки кліпу проходили в Києві в три етапи.

"Перший - довга репетиція зі статистом, який замість Вови отримував все сповна. Цей етап тривав близько 6 годин. Потім, коли всі департаменти знали напам'ять, де і в якій частині що вони повинні робити, ми приступили до репетицій з Вовою, але без використання бруду. Як тільки переконалися, що все працює, і переглянули записи, приступили до фінальної стадії - зйомці. Всього у нас було три набору реквізиту і три набори костюма для Вови, відповідно на три дублі. Той, який ви бачите у фінальному кліпі - це крайній, третій", - розкрив робочі нюанси Леонід.

Він зазначив, що всі члени знімальної команди максимально й самовіддано впоралися зі своїм завданням.

Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу
Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу

"Моїм завданням було розсердити дівчат і втомити їх, щоб вони не боялися і не соромилися так чинити з Вовою. У нас вийшла дуже метафорична і гарна робота. Я вдячний усім і кожному, хто брав участь у ній. Тепер ми з нетерпінням чекаємо реакції глядачів", - підсумував Леонід Колосовський.

Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу
Володимир Дантес (DANTES) під час зйомок кліпу

А ось і перша реакція від колег Володимира Дантеса з шоу-бізнесу:

Гарік Бірча: "Поздравляю! Молодца!"

Олексій Дурнєв: "Нытик"

Андрій Бідняків: " Вова! А разве уже 10 лет прошло после второй песни?"

Маша Єфросиніна: "Круть"

Юрій Ткач: "Красавчик"

Надя Дорофєєва: "Люблю и горжусь!"

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що світова поп-зірка Zayn представив новий кліп, який зняли в Києві.

А реперша Alyona Alyona випустила яскравий кліп, в якому перенесла "GTA: Vice City" на сувору Троєщину.

Також повідомлялося, що Сергій Міхалок запалить в Києві з новою групою DREZDEN.