У Лос-Анджелесі в ніч з 9 на 10 лютого відбулася найочікуваніша подія у галузі кіно - вручення призів американської кіноакадемії Оскар. За церемонією Оскар 2020 слідкували мільйони людей з усього світу. Відомий український режисер Любомир Левицький - не виняток. Він вже два роки живе та працює у Голлівуді, тож не міг не дізнатися, кого та чиї роботи кіноакадеміки назвали найкращими за 2019 рік.

Знай.ua поцікавився у Любомира, що його найбільше вразило цього року та що відбувається за лаштунками кінопремій.

Кіану Рівз та Дайан Кітон нагороджують Пон Джун Хо, фото: Getty Images
Кіану Рівз та Дайан Кітон нагороджують Пон Джун Хо, фото: Getty Images

Фільм "Паразити" (Південна Корея) режисера Пон Джун Хо став тріумфатором премії Оскар 2020, отримавши чотири статуетки за кращий іноземний фільм, кращий оригінальний сценарій, кращу режисуру та найцікавіше - кращий фільм року.

"Оскар сьогодні увійде в історію, тому що вперше фільм ("Паразити") отримав нагороду за кращий фільм та кращий закордонний фільм. Взагалі такого не було. Я думаю, що не просто так. Мені здається, на це кілька причин є. Перша причина - це таке загострення конфлікту США з Китаєм через політичні події. Дональд Трамп хоче повернути все виробництво компаній до США. Ви знаєте, як тільки десь стається політичний конфлікт уряду США з якимись країнами, на Оскар це відображається. Це більше конспірологічна теорія, але друга причина - хороший привід для створення рейтингу, тому що Оскар потихеньку втрачає рейтинг і їм було цікаве ввести щось нове. Назвемо це хайп, всі будуть обговорювати. Вони вже розуміють, що це потрібно робити. Тому, це була задумана фішка від кіноакадеміків", - поділився враженнями Левицький.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Любомир Левицький
Любомир Левицький

Від себе він додав, що "Паразити" захопили і його.

"Я скажу так - фільм хороший. По режисурі - однозначно! Фільм дуже добре зрежисований, неймовірно круто, і актори настільки проживали це. Для корейського кінематографа це просто прекрасна робота, режисура відчувалася у кожному кадрі", - запевнив Левицький.

Український режисер радий, що нагороду цього року отримав Бред Пітт. Це його перший акторський Оскар, раніше він отримав статуетку як продюсер.

Бред Пітт, фото:Getty Images
Бред Пітт, фото:Getty Images

"Звичайно, всі хотіли, хоча і за роль другого плану. Це все рівно для Бреда дуже класний індикатор, - додав Любомир. - Дуже переживав за операторську роботу. Я знав, що Роджер Дікінс візьме Оскар за "1917", тому що зроблена була неймовірно крута робота. Хоакін Фенікс - це було очікувано. Золотий глобус називають репетицією Оскара - можно дивитися, хто за що отримає приблизно, але кращу стрічку ніколи неможливо вгадати. Рене точно заслужила, її дуже люблять в Голлівуді. Вона класна людина. Вона і Ніколь Кідман - це дві фаворитки, яких дуже люблять просто як людей, вони дуже френдлі. У них прекрасна репутація, з ними легко працювати. Думаю, всі були щасливі за Рене Зеллвегер".

Рене Зеллвегер, фото: Instagram/The Academy
Рене Зеллвегер, фото: Instagram/The Academy

Крім того, Любомир розповів, кого в Голлівуді не люблять та за що саме.

"Хоакіна Фенікса не люблять, - зізнався режисер. - З ним дуже важко працювати, він складна людина. Складний характер, важкий підхід до роботи, не може зі всіма працювати, як, наприклад, Брюс Вілліс. Він обирає одну людину на майданчику, з ким спілкується, з ним дуже важко. Він може вибрати взагалі когось з асистентів продюсера, і всю інформацію передавати через ту людину, він ні з ким не спілкується".

Відзначимо, що саме Хоакін Фенікс цього року став кращим актором за фільм "Джокер".

Хоакін Фенікс, фото: Getty Images
Хоакін Фенікс, фото: Getty Images

Хоакін зізнався зі сцени, що був "мерзотником все своє життя".

"... я був егоїстом. Іноді я був жорстоким, зі мною важко працювати, але я вдячний, що багато хто з вас в цьому залі дали мені другий шанс. Я думаю, що саме тоді проявляється найкраще: коли ми підтримуємо один одного. Не коли ми позбавляємося один від одного за минулі помилки, а коли допомагаємо рости. Коли ми навчаємо один одного. Коли ми ведемо один одного до спокути. У свої 17 років мій брат написав цей текст: "Біжи на допомогу з любов'ю, а світ піде за тобою", - сказав актор.

Як зазначив Любомир Левицький, Оскар 2020 пройшов без якихось скандалів, але був насичений цікавими виступами зірок: Емінема, Елтона Джона та Біллі Айліш.

"Тобто відчувалося, пропрацьовано все було, щоб утримати максимально різну аудиторію: і молодь притягнути, і задовільнити усіх", - додав він.

Єдиний, за кого Любомир засмучений, так це Квентін Тарантіно, який залишився цого року без статуетки за фільм "Одного разу в Голлівуді", як і Леонардо ДіКапріо.

Квентін Тарантіно та Марго Роббі, фото: Getty Images
Квентін Тарантіно та Марго Роббі, фото: Getty Images

"Тарантіно получив цього року ігнор, тому що у нього були випади в бік критики. Він сказав, що вже робить те, що йому подобається. Це схоже було на покарання", - прокоментував Любомир.

Крім того, шкода і ДіКапріо, який, за словами режисера, вважається у Голлівуді суперпрофі.

Леонардо ДіКапріо, фото: Getty Images
Леонардо ДіКапріо, фото: Getty Images

"90% голлівудський зірок - це суперлюди, які вміють працювати, неймовірно культурні та відкриті люди, мова йде і про режисерів, і акторів. Актори взагалі і співають, і танцюють - роблять абсолютно все, не існує нічого, щоб сказали, я це не буду робити. Справа не в гонорарах, справа в репутації. Тому що Голлівуд - це рекомендації. І всі ці зірки, яких ви знаєте, вони не просто так з'явилися, вони пройшли тернистий шлях в індустрії та розуміють, що таке хороша рекомендація. І цю рекомендацію треба заслужити, а пізніше - не загубити", - розповів Любомир Левицький.

Киянка Олена Андреїчева (справа) отримала Оскар, фото: Getty Images
Киянка Олена Андреїчева (справа) отримала Оскар, фото: Getty Images

До речі, цього року Оскар за кращу документальну короткометражку отримала Олена Андреїчева, яка родом з Києва, але зараз живе та працює у Лондоні. Нагородили її за стрічку " Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl)".

Джейн Фонда на Оскарі, фото: Getty Images
Джейн Фонда на Оскарі, фото: Getty Images

Пон Джун Хо отримує ще один Оскар, фото: Getty Images
Пон Джун Хо отримує ще один Оскар, фото: Getty Images

Емінем на Оскарі 2020, фото: Getty Images
Емінем на Оскарі 2020, фото: Getty Images

Жанель Моне та Біллі Портер на Оскарі 2020, фото: Getty Images
Жанель Моне та Біллі Портер на Оскарі 2020, фото: Getty Images

Джеймс Корден та Ребел Вілсон на Оскарі 2020, фото: Getty Images
Джеймс Корден та Ребел Вілсон на Оскарі 2020, фото: Getty Images

Один з зіркових виступів на Оскар 2020, фото: Getty Images
Один з зіркових виступів на Оскар 2020, фото: Getty Images

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що знаменитий голівудський актор Кіану Рівз з'явився на червоній доріжці Оскара з чарівною жінкою.

Також читайте про найяскравіші сюрпризи Оскара 2020: що цікавого сталося під час церемонії.

Та дізнайтеся, хто став переможцем у номінаціях премії Оскар 2020.