У Нью-Йорку суд засудив найвпливовішого продюсера Голлівуду Харві Вайнштейна до 23 років в'язниці у справі про сексуальне насильство. Про це повідомляє CNBC.

Раніше суд присяжних визнав 67-річного продюсера винним за двома з п'яти пунктів звинувачення – у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. При цьому по трьом іншим Вайнштейна виправдали, серед них – сексуальне насильство першого ступеня тяжкості, за яке йому загрожувало довічне.

У 2017 році газета The New York Times повідомила, що продюсер протягом 30 років домагався актрис і співробітниць. Його звинувачували в домаганнях більше 80 жінок, серез них Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу і Кара Делевінь. До суду дійшли звинувачення тільки від двох.

Харві Вайнштейн, фото GettyImages
Харві Вайнштейн, фото GettyImages

Після скандалу Вайнштейна звільнили з його ж компанії, проти кінопродюсера почали розслідування. Зі справи Харві Вайнштена почалася нова епоха Mee Too – руху проти сексуального насильства і домагань.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Харві Вайнштейн, якого нещодавно доставили в найбільшу в світі виправну колонію на острові Райкерс, знаходиться там у звичайній палаті тюремного лазарету з ще двома чоловіками.

Як повідомляв портал Знай.uа, Харві Вайнштейна визнали винним у сексуальному насильстві за двома пунктами звинувачення.

Також портал Знай.uа писав, що актора і режисера Тімоті Хаттона звинувачують у згвалтуванні 14-річної дівчинки.