Серце будь-якої радянської жінки тануло при одному погляді на цих талановитих акторів-красенів, а потрапити на фільми з їх участю вважалося великою удачею. Ці артисти надзвичайно талановиті і фантастично привабливі, а радянський кінематограф без них неможливо уявити.

Юрій Яковлєв (1928–2013)

Різноплановий артист, який грав, як в комедійному жанрі: «Гусарська балада», «Іван Васильович змінює професію», «Іронія долі, або З легким паром!», «Кін-дза-дза», так і драматичному: «Ідіот», «Небезпечний поворот», «Любов земна». Тричі був одружений, є троє дітей, які теж пішли в акторську професію, і п'ятеро онуків. Помер від хвороби серця.

Юрій Яковлєв, кадр з фільму
Юрій Яковлєв, кадр з фільму

Микола Рибников (1930–1990)

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Слава прийшла разом з фільмом «Весна на Зарічній вулиці». Його найвідоміші фільми: «Дівчата», «Висота», «Дівчина без адреси», «Їм підкоряється небо», «Війна і мир», «Звільнення», «Хокеїсти», «Вийти заміж за капітана». Мав дивовижний талант імітувати чужі голоси. З 70–80-х років грав мало, помер від серцевого нападу. Був одружений на актриси Аллі Ларіоновій, виховав двох дочок, онуків немає.

Микола Рибников, кадр із фільму
Микола Рибников, кадр із фільму

Михайло Боярський (1949)

Крім ролі д’Артаньяна в фільмі про мушкетерів актор зіграв ще в таких картинах, як «Собака на сіні», «Старший син», «Віват, гардемарини», «В'язень замку Іф», «Дон Сезар де Базан», «Тартюф». Останнім часом знімається не часто, вважаючи пропозиції нецікавими, але веде активну громадську діяльність. Одружений на актрисі Ларисі Луппіан, їхні діти Сергій і Єлизавета — відомі актори, є троє онуків.

Михайло Боярський, скріншот: YouTube
Михайло Боярський, скріншот: YouTube

Володимир Коренєв (1940)

Популярність прийшла до нього у 21 рік, коли він зіграв головну роль у стрічці «Людина-амфібія», а заодно актор закохав у себе мільйони жінок. Це зробило артиста справжнім секс-символом епохи. З 1961 року одружений на актрисі Аллі Константиновій, є дочка актриса Ірина Коренєва, онук Єгор. У 2017 році народився правнук.

Володимир Коренєв, кадр із фільму
Володимир Коренєв, кадр із фільму

Олексій Баталов (1928–2017)

Очолював Російську академію кінематографічних мистецтв «Ніка», вів широку громадську роботу, отримав безліч нагород і звань. Відомий за ролям у фільмах «Велика сім'я» (отримав нагороду Каннського фестивалю), «Москва сльозам не вірить» (отримав «Оскар»), «Дев'ять днів одного року», «Летять журавлі», «Зірка привабливого щастя».

Олексій Баталов, кадр із фільму
Олексій Баталов, кадр із фільму

Олександр Абдулов (1953–2008)

Його дебют у кіно відбувся в стрічці «Про Вітю, про Машу і морську піхоту», а популярність прийшла після фільму «Звичайне диво». Актор зіграв у більш ніж сотні кінострічок, серед яких «Той самий Мюнхгаузен», «Найчарівніша і приваблива», «Карнавал», «Чародії», «З коханими не розлучайтеся!», «Формула любові», «Геній». Багато трюків у фільмах він виконував сам, навіть отримав нагороду якості каскадера. Був одружений на Ірини Алфьорової, і їх називали найкрасивішою парою радянського кіно, виховував її дочку Ксенію від першого шлюбу. У 2006 році одружився з Юлією Абдуловою, від неї є дочка Євгенія. Помер від раку легенів.

Олександр Абдулов, кадр із фільму
Олександр Абдулов, кадр із фільму

Андрій Миронов (1941–1987)

Втілив понад 60 образів на екрані, на його рахунку роботи у стрічках «Діамантова рука», «Бережися автомобіля», «Три плюс два», «Неймовірні пригоди італійців в Росії», «12 стільців», «Старики-розбійники», «Солом'яний капелюшок». Артистові стало погано просто під час спектаклю, він знепритомнів і, не приходячи у свідомість, помер у віці 47 від обширного крововиливу в мозок. Був одружений на Катерині Градовой, є дочка Марія Миронова, відома актриса. Друга дружина - Лариса Голубкіна.

Андрій Миронов, скріншот: YouTube
Андрій Миронов, скріншот: YouTube

Олег Янковський (1944–2009)

На його рахунку роботи у фільмах «Щит і меч», «Служили два товариша», «Той самий Мюнхгаузен», «Польоти уві сні і наяву», «Ностальгія», «Звичайне диво», «Доктор Живаго», «Цар». Помер від раку підшлункової залози. У 1962 році одружився на актрисі Людмилі Зоріній, і вони стали засновниками акторської династії. Їх син Філіп — відомий актор та режисер, онук Іван — актор, внучка Єлизавета вчиться в театральному виші.

Олег Янковський, скріншот
Олег Янковський, скріншот

В'ячеслав Тихонов (1928–2009)

Крім культового фільму «17 миттєвостей весни», в якому Тихонов зіграв одну зі своїх кращих ролей, були ще «Молода гвардія», «Доживемо до понеділка», «Справу було в Пенькові», «ТАСС уповноважений заявити», «Війна і мир». 13 років був одружений на Нонні Мордюковій, їхній син Володимир помер у 40 років. Другою дружиною стала Тамара Іванова, від якої є дочка Ганна. Є двоє онуків. Помер від хвороби серця і судин.

В'ячеслав Тихонов, кадр із фільму
В'ячеслав Тихонов, кадр із фільму

Володимир Етуш (1922 - 2019)

Всенародне обожнювання артистові принесли ролі у стрічках "Кавказька полонянка", "12 стільців", "Іван Васильович змінює професію", "Пригоди Буратіно". Він продовжує грати в театрі і телеспектаклях, випустив дві книги спогадів. Був одружений на актрисі Нінель Мишковій, Олені Ізмайловій. Третій і найдовший шлюб був з Ніною Крайновою, яка подарувала йому дочку Раїсу. Помер 9 березня 2019 р.

Володимир Етуш, кадр із фільму
Володимир Етуш, кадр із фільму

Олександр Дем'яненко (1937–1999)

Найулюбленішу і головну роль Олександра Дем'яненка знають чи не всі. Шалену славу Дем'яненко принесли комедії Леоніда Гайдая «Операція "И"», «Кавказька полонянка», «Іван Васильович змінює професію». Помер від набряку легенів, спричиненого коронарною хворобою серця, за 10 днів до призначеної операції. 16 років був одружений на Марині Склярової, а потім одружився на Людмилі Дем'яненко і взяв її дочку від першого шлюбу Анжеліку Неволину. Рідних дітей у актора немає.

Олександр Дем'яненко, кадр із фільму
Олександр Дем'яненко, кадр із фільму

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, змушена була прати брудні скатертини у холодній воді – ким раніше працювала Злата Огневич

Як повідомляв портал "Знай.ua", донька Полякової відсвяткувала 15-річчя дорослою вечіркою, ось що творили підлітки

Також "Знай.ua" писав, що "Від пацанки до панянки" покинула рекордна кількість учасниць — чому вилетіли аж п'ятеро дівчат