Американський продюсер і секс-злочинець Гарві Вайнштейн, якого суд засудив на 23 роки ув'язнення, виступив у суді з суперечливою промовою, у якій він порівняв рух #MeToo, спрямований на боротьбу з сексуальним насильством, з полюванням на комуністів у післявоєнних Сполучених Штатах Америки.

Повний текст промови Вайнштейна опублікувало видання Page Six.

Знаєте, я тисячі чоловіків і жінок, втрачають по причині процесу [#MeToo - ред.], і я в певному сенсі хвилююся за цю країну. Я хвилююся, що повторяться чорні списки булоз 1950-х, коли багато людей, таких як я, або Далтон Трамбо - один із чудових прикладів, не могли працювати і потрапили до в'язниці, бо люди думали, що вони комуністи", - заявив Вайнштейн.

Харві Вайнштейн, фото - Getty Images
Харві Вайнштейн, фото - Getty Images

У своїй промові визнаний винним злочинець спробував звернути увагу на позитивні сторони своєї діяльності, особливо наголошуючи на своїй фанатичній відданості кінематографу і акцентуючись на своїй благочинності.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також Вайнштейн спробував показати доведені факти зґвалтування як суперечливі, зазначивши, що підтримував з постраждалими жінками дружні стосунки після насильства.

Вайнштейн приніс вибачення усім, чиї почуття він образив, у тому числі своїй дружині, якій він багаторазово зраджував.

Вайнштейн був засуджений на 23 роки за два доведених випадки сексуального насильства. Злочинець висловив жаль з того приводу. що скоріш за все помре у в'язниці і ніколи більше не побачить своїх дітей.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ґвалтівник Харві Вайнштейн хотів убити акторку Дженніфер Еністон – у суді спливло листування продюсера.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Гарві Вайнштейн проведе решту життя у в'язниці, остаточне рішення суду.

Також "Знай.ua" писав, як живеться у в'язниці Вайнштейну, засудженому за домагання - "Думає про суїцид".