Друг президента України Володимира Зеленського і комік "Квартал 95" Євген Кошовий 7 квітня відзначає день народження. Відомому українському коміку виповнилося 37 років і він відповів на кілька запитань прес-службі "Кварталу 95".

Український артист Євген Кошовий розповів, коли в перший раз:

Поїхав в тур з "Кварталом". «Думаю, це був кінець 2005 року. Найбільше з тих перших гастролей я запам'ятав зал в Кам'янці-Подільському, на жаль, у дуже жалюгідному стані, і театр Музкомедії в Одесі. На той момент в «Кварталі» я ще був менше року. Особливо ще не встиг скучити по студенчеству».

Побував на футбольному матчі. «Мені було років 7-8, коли батя вперше повів мене в Алчевську на стадіон «Сталь». До цього ми дивилися футбол тільки по телевізору. А тут – цей матч, місцева Ліга. Звичайно, сподобалося дуже. З тих пір по можливості особливо важливі матчі нашої збірної намагаюся не пропускати. Був з друзями і на іграх Ліги Чемпіонів, і на Євро-2012».

Володимир Зеленський та Євген Кошовий, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський та Євген Кошовий, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Сходив на батьківські збори. «Коли старша дочка Варя навчалася в четвертому класі. Батьки знали, чия дитина вчитися з їх дітьми. Тому особливого ажіотажу своєю появою там не викликав»

Приготував борщ. «Ніколи в житті не готував це блюдо сам. Допомагав не раз. Я можу накупити всі інгредієнти до борщу, тільки потрібно щоб їх хтось зварив».

Зіграв на саксофоні. «Мене віддали в музичну школу, і дев'ять років я вже міг грати якісь прості мелодії. Однїм з перших, здається, було твір з репертуару Хачатуряна».

Євген Кошовий, фото: прес-служба "Квартал 95"
Євген Кошовий, фото: прес-служба "Квартал 95"

З'їздив за кордон. «Це була Франція, містечко Ля-Рошель. Нас запросили на зйомки проекту «Форт Боярд». Тоді вперше, правда, здалеку, я побачив Ейфелеву вежу. Це була дуже кльова поїздка».

Злякався за дочку. «Коли Варі було від сили п'ять років, і вона впустила на себе у ванній неприкрученный пенал з усім вмістом. Була секундна тиша, за час якої я б точно посивів, якщо б у мене було волосся. Пам'ятаю, що серце калатало так, як ніколи ще в житті».

Також український гуморист Євген Кошовий спробував пригадати, коли в останній раз:

Йшов у відрив. «25 січня. Привід потрібно уточнювати? (сміється). Скажу так: відзначали Тетянин день».

Влаштовував сюрприз дружині «Якщо поміняти квиток на літак замість поїзда, і повернутися раніше на день додому, вважається сюрпризом, то це було на початку лютого».

Євген Кошовий, фото: прес-служба "Квартал 95"
Євген Кошовий, фото: прес-служба "Квартал 95"

Отримував порада від Володимира Зеленського. «Коли ми з ним зідзвонюємося, він завжди мені щось радить, якщо я в нього питаю. В основному, це стосується творчих процесів або людей. Наприклад, на що не варто звертати увагу, чи як себе краще вести з тими чи іншими людьми. Крайній раз Вова радив мені не нервувати так сильно за концертів (це ще було напередодні зйомок минулого «Вечірнього Кварталу»). А я ж переживаю за кожен концерт. Адже раніше, багато років все було на ньому, а тепер все змінилося…».

Євген Кошовий, фото: прес-служба "Квартал 95"
Євген Кошовий, фото: прес-служба "Квартал 95"

Був у рідному Луганську. «Це була середина квітня 2014 року. Всі події тільки починалися…Це був останній раз, коли я бачив свого батька…».

Танцював перед дзеркалом. «Я ніколи не танцював перед дзеркалом. Що я там не бачив?».

Був з шевелюрою на голові. «Це було 25 травня 2001 року… Чесно кажучи, я думав знову спробувати собі відростити шевелюру. Час як раз є до кінця карантину. Але потім бажання збрити волосся переважило бажання їх відростити».

Не міг заснути із-за серіалу. «Зараз на карантині це практично кожен день відбувається. З останнього, що подивився і мені сподобалося, це серіал «Хороший доктор». Ще з Ксюшею дивимося американскую «Батьківщину» і «Світ Дикого Заходу».

Вступав у дискусію з хейтерами. «Я намагаюся цього не робити. Нехай хлопці самостверджуються таким чином. Нехай вчаться на своїх помилках самі. Я навчився не вбудевать в полеміку з людьми, які вважають себе розумнішими за тебе в різних аспектах саме твого життя».

Євген Кошовий, фото: прес-служба "Квартал 95"
Євген Кошовий, фото: прес-служба "Квартал 95"

Ніяково себе почував. «Складно згадати, але, напевно, це було коли хтось говорив дуже розумні речі, а я просто кивав головою і робив вигляд, що все розумію».

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кошовий з "Квартал 95" розділить суддівське крісло "Розсміши коміка" із зірковою красунею.

Як повідомляв Знай. ua, Кравець і Кошовий показали на сцені "Кварталу 95" головну проблему жінок після карантину.

Також Знай. ua писав, що Євген Кошовий святкує день народження, як виглядав "лисий з Кварталу" 20 років тому.