У спецвипуску "Ревізор. Карантин" на Новому каналі Юлія Панкова перевірила, як заклади Києва дотримуються санітарно-гігієнічних норм під час пандемії коронавіруса.

Під час пандемії коронавіруса нам потрібно знати, в яких закладах безпечно, а в яких – ні, – розповідає ведуча Нового каналу. – Після перших ревізій можу сказати, що, на жаль, не всі власники розуміють всю серйозність ситуації в країні. Більш того, ігнорують постанову Кабміну, в якому зазначено, що вони повинні забезпечити персонал захистом для обличчя та очей. Така безвідповідальність може призвести до інфікування клієнтів коронавірусом.

Ревізор, фото: прес-служба Нового каналу
Ревізор, фото: прес-служба Нового каналу

Так, в одному з київських закладів американської мережі швидкого харчування кухар готував їжу без маски і рукавичок.

"У відповідь на моє прохання надіти маску, почула: "Я ж не контактую з людьми", – розповідає Юля. – Кухар не розуміє, що він працює з їжею, яка потрапить в організм відвідувача! У більшості людей вірус перший час протікає безсимптомно і людина може бути інфікована, заражати окружающтх, неподозревая про це".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ревізор Панкова перевірить роботу закладів під час карантину.

Як повідомляв Знай. ua, Оля Фреймут звернулася до українців за порадою.

Також Знай. ua писав, що "Ревизор" знімають у карантинних умовах – дезінфіковані і в халатах навіть камери.