Відносини, на які впливають батьки, закінчуються плачевно. Про це заявив експерт та ведучий психологічного реаліті "Супермама" Дмитро Карпачов в онлайн пост-шоу "Холостяк" в Instagram з Григорієм Решетником.

Григорій Решетник і Дмитро Карпачов, СТБ

Так, Карпачов дав рекомендації, як поводити себе при знайомстві з сім'єю.

Вплив матері на доньку

Експерт стверджує, що впливати на своїх дітей хочуть ті матері, які не впевнені в гідному вихованні своїх доньок і в їх здатності не вміти робити вибір самостійно.

"Такі матері не довіряють, в першу чергу, собі, а не своїй доньці. Вони знають, що погано виховали свою дитину, тому вона без ради мами не зможе й чоловіка собі вибрати. Також на своїх доньок хочуть впливати жінки, яким нема чого робити в житті, через нудьгу. І тепер вони знайшли собі нову розвагу – вчити молоду сім'ю розуму", - сказав Карпачов.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На його думку, відносини, в які втручаються батьки, приречені на провал.

Поради мамам та донькам

Ведучий зазначив, що не треба легковажно ставитися до почуттів своєї дорослої дитини.

"Якщо у вас є доросла донька, яка приходить додому і каже: "Мама, це чоловік, з яким я хочу спробувати створити сім'ю. Я його кохаю. Це взаємно. Тому просто з ним познайомся", нетактовно критикувати її серйозний вибір. Адже донька закохана, у неї є почуття і вони взаємні. Такі слова мами як: "Ця твоя любов – повна нісенітниця. Тобі треба іншого" – неповага до почуттів. Як взагалі таке може бути?" - сказав Карпачов.

В Україні більше 60% розлучень, в яких також не обійшлося без допомоги мам, які краще знають, як будувати стосунки. Експерт радить батькам не нав'язувати свій досвід, а краще підтримати доньку в скрутну хвилину, якщо відносини розвалюються.

"Також слід уникати фраз: "А я тебе попереджала! Ось що значить не послухатися маму". Подібного роду репліки з боку батьків, навпаки, лише "закриють" доньку. І потім ви просто не будете знати, що насправді відбувається в її житті", - порадив Карпачов.

Дмитро Карпачов, СТБ

Що робити чоловікові, якщо у стосунках з'являються батьки дівчини

Експерт вважає, що це залежить від рівня відносин і, в основному, від ставлення матері до доньки.

"Є принципова різниця, хто перед тобою: 25-річна донька чи 25-річна дитина. Якщо дитина, то, зрозуміло, їй потрібно розповідати, як правильно жити, а якщо перед тобою донька, доросла й успішна людина, то подальші рекомендації можуть носити умовний характер без якихось жорстких аспектів", - пояснив він.

На думку Карпачова, в цьому питанні позиція чоловіка повинна бути принциповою.

"Якщо це моя сім'я, то ми самі будемо вирішувати, як нам жити. Ваші поради ми з задоволенням вислухаємо, але вони несуть лише рекомендаційний характер. Це поради, а не вказівки, що нам робити", - зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як і коли почалися стосунки Меладзе та Джанабаєвою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", загули принца Вільяма штовхнули Кейт Міддлтон на відчайдушні заходи.

Також "Знай.ua" писав, що Віталій Козловський зізнався, чим балує нову наречену.