У понеділок, 1 червня, помер український композитор і музикознавець, народний артист України, Герой України Мирослав Скорик.

Сумну звістку повідомив оперний співак, головний режисер Національної опери України ім. Т. Р. Шевченка Анатолій Солов'яненко на своїй Facebook-сторінці.

"Відійшов у Вічність видатний діяч мистецтва і щирий, надійний друг – Мирослав Михайлович Скорик", - написав Солов'яненко.

Відійшов у Вічність видатний митець і щирий, надійний Друг - Мирослав Михайлович Скорик...

Geplaatst door Anatoly Solovyanenko op Maandag 1 juni 2020

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Варто відзначити, що 13 липня Мирославу Михаиловичу виповнилося б 82 роки. Він є автором музики до фільмів "Тіні забутих предків", "Гуси-лебеді летять", "Високий перевал", а також опери "Мойсей", балету "Повернення Батерфляй", поеми "Сильніше смерті" і концерту для оркестру "Карпатський".

Крім того, композитор має звання Героя України за визначні особисті заслуги перед країною у розвитку музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність.

Скорик є власником ордена "За заслуги" I ступеня за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю, ордена "За заслуги" II ступеня – за вагомий особистий внесок в увічнення пам'яті Івана Франка, ордена "За заслуги" III ступеня за значний особистий внесок у розвиток музичного мистецтва, багаторічну творчу і педагогічну діяльність.

Також у нього є знак відзнаки Президента України – ювілейна медаль "20 років незалежності України" за особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 27 травня пішов з життя легендарний письменник і поет Мойсей Фішбейн після тривалої хвороби. Йому було 73 роки.

Як повідомляв портал Знай.uа, рівно 20 років тому у Львові ховали українського композитора Ігоря Білозіра.

Також портал Знай.uа писав, що 25 травня у віці 64 роки, помер відомий український історик Василь Романюк.