З фільмом "Діамантова рука" трапилася цікава історія, а сцена з ядерним вибухом врятувала всю картину. Ті, хто не пам'ятає такої сцени, не засмучуйтеся, її там не було, пише телеграм-канал "Очевидні речі".

вся справа в тому, що в "Діамантовій руці" було багато вольностей режисера Гайдая, що радянська цензура не збиралася схвалювати. Так, наприклад, всі знають моменти з жінками легкої поведінки, сцени пияцтва головного героя, недбалість митників та правоохоронних органів і т. д. Виявилося, що режисер пішов на якусь хитрість. Гадай "причепив" в кінці фільму документальну хроніку ядерного вибуху. Приймальна комісія просто обімліла від такої "вольності". І тим часом, поки ця комісія просила Гайдая прибрати цей зовсім не відповідний ідеї фільму кадр, вона геть забула про колишніх причіпках до інших епізодах. Так в "Діамантовій руці" і залишилися знамениті "...руссо туристо, обліко морале" та інші "невинні" речі.

"Діамантова рука", кадр з фільму
"Діамантова рука", кадр з фільму

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, топ-15 радянських фільмів, які підкорили серця глядачів.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як склалися долі популярних акторів радянського кіно.

Також портал "Знай.ua" писав, що зірка "Діамантової руки" Миронов приховував складне захворювання, що добило колегу Нікуліна.