У суботу, 6 червня, в Україні святкують День журналіста. В честь цього свята ведучі тревел-шоу "У кого більше?" Аліна Мисечко, Анастасія Кошман і Валентин Чернявський розповіли про те, як почали свою кар'єру журналіста. Про це повідомляє пресслужба Нового каналу.

Так, Мисечко потрапила до сфери журналістики абсолютно випадково. Спочатку вона планувала пов'язати життя зовсім з іншою професією.

"Я збиралася стати юристом, але посіла перше місце на міжнародному конкурсі з української мови, і мене зарахували автоматом до Інституту журналістики КНУ ім. Т. Г. Шевченка. Перша робота у сфері – на Новому каналі. І так ми потім і залишилися "жити разом" на 10 років", - зізналася телеведуча.

У свою чергу, Кошман також випадково потрапила в ці "журналістські" мережі.

"Я ніколи не хотіла бути журналістом. У 10-му класі дружила з дівчатками на рік старше мене. Вони були в 11-му, і вже думали, яку професію вибрати. Одна з них сказала: "Буду вступати на журналіста". А я, не роздумуючи, раптово сказала: "Я теж туди піду". Прийшла до батьків, розповіла про своє рішення. Була тільки кумедна історія з батьком: він не відразу зрозумів, що таке "журфак", і рік платив за мої підготовчі курси. Весь цей час думав, що я йду вчитися на економіста. Коли ж усвідомив, був шокований, просив мене "добре подумати", злякався, що це неперспективна професія. Але втрутилася мама, пояснила, що це мій вибір", - згадує Анастасія.

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Анастасія Кошман,

Як і його колеги, Чернявський теж не замислювався про цю професію. На шлях журналіста його підштовхнули мама та лінь.

"Моя перша робота, пов'язана з журналістикою, була на черкаському обласному радіо. Я працював там рік, було дуже цікаво. Звідти вже перейшов на ТБ. В принципі, ніколи не думав ставати журналістом. Коли треба було вирішувати, на кого робити, тато хотів, щоб я пішов вчитися на юриста, а мама – на журналіста. Казала, що в мене непогано виходить писати всякі розповіді. На юриста приймали документи на п'ятому поверсі університету, а на журналіста – на третьому. Вибрав другий варіант, щоб менше підніматися по сходах", - зізнався Валентин.

Валентин Чернявський, Новий канал

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Андрій Пальчевський розкрив правду про депутатів на карантині.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дмитро Разумков заявив, що журналісти є владою в державі.

Також "Знай.ua" писав, що кореспондент "Української правди" відреагував на резонансну ситуацію навколо знімка Володимира Зеленського.