У міських басейнах для здоров'я відвідувачів важливо підтримувати правильний рівень хлору у воді. Журналіст програми "Таємний агент" (Новий канал) Олександра Башкатова вирішила перевірити, чи піклуються в комплексах відпочинку про чистоту басейнів. І відправилася в два найпопулярніших комплексу столиці.

Адміністратори закладів запевняли Олександру, що басейни щоранку чистять пилососами і обробляються хлоркою.

"На вигляд ці басейни були брудними, – розповідає Олександра. – Там плавали листя, а на стінках була цвіль. Зізнаюся, я ні в одному не зважилася поплавати".

Таємний агент, фото: скріншот відео
Таємний агент, фото: скріншот відео

Журналісти взяли тестові зразки води з даних басейнів. Воду протестували на сечу і хлор. Експеримент проводили з допомогою хлорометра, який визначає рівень хімічної речовини.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Пристрій показав, що в дорослому басейні хлору ні, – каже журналістка. – Це означає, що в цій воді можна легко підхопити інфекцію. У дитячому басейні виявили велику утримання сечі і також відсутність хлору. Плавати в такій воді дуже небезпечно! Якщо вона потрапить в організм, то можна на кілька тижнів потрапити до лікарні з кишковою інфекцією".

Таємний агент, фото: скріншот відео
Таємний агент, фото: скріншот відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у дитячому санаторії відбулося справжнє ЧП.

Як повідомляв Знай. ua, журналістка перевірила санаторій і не може відійти від переляку.

Також Знай. ua писав, що журналістка прийняла пологи у свині.