Олександра Башкатова побачила «внутрішню кухню» виготовлення масок, скрабів і кремів

Чим більше Новий канал показує розслідування «Таємного агента», тим більш резонансними вони стають. Журналісти влаштовуються працювати в такі місця, куди без спеціальної освіти, здавалося б, потрапити не можна. Так, Олександра Башкатова пройшла стажування на заводі, що виготовляє косметику.

– Спочатку я працювала в салоні краси. Побачила, як користуються косметикою по догляду за обличчям і тілом. Мені стало цікаво, як її виробляють, – розповідає Саша. – І, головне, не продають одні й ті ж креми, скраби, маски під виглядом різних? Я влаштувалася в лабораторію. По суті, працювала помічницею керівника. Вона розробляла косметику, я змішувала інгредієнти і отримувала перший тестовий зразок.

Виробництво косметики, скріншот Нового каналу

На рецептурою косметики, яку виробляли на цьому заводі, не економили. Наприклад, скраб для тіла було близько 15% масел. В той час, як клієнти заводу, замовляють розробку косметики, просили, щоб масел було менше 0,001%. Ефекту від них ніякого, зате на етикетці в складі вони будуть.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

– У нас клієнти замовили рецепти скрабів з трьома фракціями. За легендою, одна з них знімала більш грубу ороговілу шкіру, інша – більш м'яку, а третя мала ніжним скрабирующим дією. Це все виявилося розлученням чистої води. Але я б теж повелася на таку рекламу – звідки мені знати, що всі три фракції мають однакову дію. Причому вартість скрабів не повинна була перевищувати 11 гривень. Ви можете собі уявити, що туди входило за такі гроші!

Виробництво косметики, скрін

Косметика була представлена на ринку, як органічна. Виробники робили акцент на її натуральності. Насправді, вона не була такою і близько. Адже дешевий – не означає якісний.

Які ще резонансні розслідування покаже «Таємний агент», дивіться в наступний понеділок в 16:00 на Новому каналі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, міські басейни приховують реальні загрози для здоров'я.

Як повідомляв Знай. ua, журналістка прийняла пологи у свині.

Також Знай. ua писав, як захиститися від охоронців і не платити.