"Міс Україна 2016", ведуча програми "Зірковий спорт" на телеканалі ICTV та куратор благодійного проєкту "Наставництво" Олександра Кучеренко нещодавно відвідала дивовижні місця у Херсонській області. Про це вона розповіла своїм підписникам в Instagram.

Ексклюзивно для Знай.ua дружина найвідомішого мандрівника України Дмитра Комарова поділилася деталями про цю незабутню поїздку. Саша впевнена, що мандрувати можна й Україною - відкривати вдома нові унікальні місця та насолоджуватися відпочинком на батьківщині.

Олександра Кучеренко, фото з особистого архіву Міс Україна 2016
Олександра Кучеренко, фото з особистого архіву Міс Україна 2016

Олександро, розкажіть, з чого розпочалася ваша мандрівка у Херсонську область?

Я дуже зраділа, коли мене запросили у прес-тур "Мандруй Україною" на Херсонщину. Раніше ніколи не виходило побувати, хоча багато чула про дивовижні місця цього регіону. Моя мандрівка почалася з польоту - це був перший після карантину авіарейс до Херсона. Приємно знову пережити ці відчуття, коли літак несе тебе назустріч пригодам.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Далі була дводенна насичена програма по області, під час якої я відкривала для себе туристичні принади України.

Олександра Кучеренко, фото з особистого архіву Міс Україна 2016
Олександра Кучеренко, фото з особистого архіву Міс Україна 2016

Які перші враження у вас були від побаченого та з якими думками поверталися додому?

Враження від подорожі неймовірні! Додому поверталася втомленою, але щасливою. І натхненною! Відчула, як зарядилася красою та силою нашої природи, отримала задоволення від спілкування і від того, що нарешті вдалося поподорожувати.

Тільки в одній Херсонській області зібрано стільки унікальних місць! Що вже говорити про територію всієї нашої країни. Ми маємо стільки природних та історичних див, що повинні цінувати їх, берегти, і що надважливо - розвивати, щоб вони стали туристичними - відкритими і комфортними для всіх людей.

Де саме ви побували та які місця радите обов’язково відвідати туристам?

Ми побачили "українську Сахару" Олешківські піски. Це піщане море з барханами, кучугурами, бурями, червонокнижними тваринами і рослинами. У мене перехоплювало подих від краєвидів! Побували у заповіднику "Асканія-Нова", найбільшому степовому заповіднику у Європі. Безперечно, це одне з чудес України. Відвідали давнє виноробне господарство, де мене вразили колекції найстаріших вин! Я навіть знайшла пляшечку свого року народження. А коса-острів Джарилгач, який ще називають українськими Мальдівами, виявився кращим за будь-які порівняння. Раджу відвідати усі ці місця.

"Українська Сахара" Олешківські піски
"Українська Сахара" Олешківські піски

Більшість українців і не знають, що в Україні є такі красоти. Ви, наприклад, чи чули раніше про них?

Якщо чесно, раніше для мене, як і для багатьох людей, Херсонська область асоціювалася головним чином з найсмачнішими томатами та кавунами (посміхається - ред.). І фрукти, ягоди та овочі там справді нереальні. Але є ще стільки чого побачити!

Красоти тих краєвидів буду ще довго згадувати - Олешківські піски, Асканія-Нова, Джарилгач... Знала про ці місця до своєї мандрівки, читала або чула. Але краще хоч один раз побачити і відчути!

У кожного місця є своя енергетика. Чи відчули ви її там? І де саме?

Мене вразила українська пустеля. Олешківські піски - найбільший піщаний масив в Європі - мають характер и харизму справжньої пустелі. Пісок вдень нагрівається до 75 градусів, а вночі стає холодним. Ми приїхали туди о 7 ранку, і я була здивована, як сильно змінювалася температура з кожною годиною. Стоячи серед піщаних барханів, відчувала себе безвладною перед силою та енергетикою пустелі.

Олександра Кучеренко, фото з особистого архіву Міс Україна 2016
Олександра Кучеренко, фото з особистого архіву Міс Україна 2016

Чому подорожувати Україною настільки дорого? Інколи дешевше поїхати за кордон у "ол інклюзив". Особливо скаржаться туристи на завищені ціни в Одесі та на узбережжі Азовського моря.

Думаю, що чим більше людей почнуть подорожувати Україною, тим краще розвиватиметься туризм в нашій країні і тим комфортнішим та доступнішим він ставатиме для всіх. Так, на жаль, буває, що рівень цін не відповідає сервісу, який ми очікуємо отримати після поїздок на ол інклюзів. І в цьому нам треба розвиватися. Як і в багатьох інших аспектах для якісного туризму.

Хочеться, щоб всі українці мали змогу подорожувати нашими неймовірними місцями та мати чудовий відпочинок в Україні.

Які смаколики ви спробували під час поїздки?

Уперше в житті я спробувала мед з кавунів - бекмес! Схожий більше на джем, але повністю органічний! В одній невеличкій баночці міститься 5 кавунів! І зовсім немає цукру. Традиційно бекмес треба намащувати на хліб, потім запивати свіжим молоком. Так мене і пригощали прямо на набережній міста Гола Пристань, яке вважається столицею кавунів. Привезла з собою до Києва декілька баночок на пробу для близьких і друзів.

Олександра Кучеренко, фото з особистого архіву Міс Україна 2016
Олександра Кучеренко, фото з особистого архіву Міс Україна 2016

Що найбільше вас захопило у тій подорожі? Та чи було за щось сумно?

Місця, які є у нас в Україні, можуть захопити кожного туриста! Вони мають всі шанси бути добре знаними у світі. Якщо ми самі почнемо цінувати те, що у нас є.

Іноді стає сумно через якусь нашу українську недбалість, несерйозне ставлення до важливих речей. Можна нічого не робити і тільки жалітися, що нічого не виходить. А можна якісно, відповідально і з особистим запалом виконувати свою роботу, будь це робота касира на туристичному пойнті або робота чиновника.

Чи привезли для чоловіка подарунки з Херсонської області?

Чоловіку привезла пляшечку вина з Виноробного господарства князя Трубецького. Там є великі погреби з винами різних сортів. Серед них і особливі - колекційні, ексклюзивні вина, урожаю з двохтисячних по 1950-ті роки. Їх не можна купити і навіть торкатися, але можна знайти і побачити колецію вин врожаю за своїм роком народження. У 1983 році, коли народився Діма, робили вино "Оксимит України". У магазині поруч я купила пляшечку з такою ж назвою, але та вже 2016 року.

Саша Кучеренко та Дмитро Комаров, фото з Instagram
Саша Кучеренко та Дмитро Комаров, фото з Instagram

Які наступні маршрути ви склали для себе? Куди хотілося б поїхати в Україні?

Хотіла би вирушити у подорож Західною Україною. Забратися кудись далеко у гори! А ще хочеться навідатися у моє рідне місто Дніпро і там провести чоловіку екскурсію місцями мого дитинства.

Нагадаємо, раніше Олександра Кучеренко розповіла Знай.ua, якими стравами балує Дмитра Комарова, поки він вдома.

Також Дмитро Комаров розповів, де відпочивати в Україні краще, ніж за кордоном.

Якщо ви все ж чекаєте, коли зможете подорожувати Європою, пропонуємо дізнатися про наступні дивовижні місця в Італії.