Французький співак Поль Манондіз (Paul Manandise) продовжує підкорювати українського слухача. Понад чотири роки тому він почав вивчати українську та співати солов'їною з легким акцентом. Артист виступав вже у багатьох містах країни. За цей час він встиг на все життя покохати Україну. Поль називає себе справжнім патріотом, допомагає військовим на Сході та досі не може змиритися з тим, що в країні майже кожен день гинуть її захисники.

Нещодавно співак записав свою власну версію романсу "Місяць на небі". Ця пісня присвячена українському оперному співаку та Герою України Василю Сліпаку, якого вбили роcійськi загаpбники 29 червня 2016 року.

В інтерв'ю Знай.ua Поль Манондіз розповів про деякі аспекти життя в Україні: через що йому найбільше сумно, чи є схожіть з Францією та чи складно бути тут іноземним артистом.

Поль Манондіз, французький співак, кадр з відео
Поль Манондіз, французький співак, кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Полю, які міста в Україні для вас найбільш мальовничі?

Я подорожував по всьому світу і бачив всі континенти. Я ніколи в житті не бачив країни, прекраснішої за Україну. Я не можу сказати, яке місто чи місце найкращі, тому що я люблю українську красу від Львова до Донецька, Луганська і Сімферополя.

Я живу в Україні вже 4 роки, і кожний день для мене відкривається її краса.

Україна чимось схожа на Францію, як вважаєте?

Ні, Україна і Франція зовсім не схожі. Я - батько, і я знаю, що не хотів би показувати моєму синові однаковий світ. Кожна країна має свої традиції, свою культуру, свою історію. Коли ми подорожуємо, про кожну країну ми дізнаємося щось інше. Україна має свою красу. Я просто не можу порівнювати її з жодною країною.

А що відрізняє українців та французів?

Всі в світі думають, що французи - відкриті люди, але саме в Україні я бачу, як люди вільно танцюють, співають і навіть думають - абсолютно вільно. І мені це неймовірно подобається.

Поль Манондіз, французький співак, фото з Instagram
Поль Манондіз, французький співак, фото з Instagram

Добре, а де тоді жити складніше?

У кожного міста - своє життя. Коли ти робиш саме те, що любиш, тоді все виходить просто і легко.

А було щось незрозумілим для вас як іноземця в Україні?

Ну, наприклад, я не міг зрозуміти, чому не можна подарувати жінці 10 квітів (посміхається - ред.)

Ви пішли шляхом артиста та патріота. Та чи легко підкорювати українського слухача?

Я думаю, бути артистом чи патріотом - це не був вибір. Я так народився. Підкорити українського глядача було важко, тому що я вибрав особливий шлях, але це був мій вибір. Бути зіркою для мене - не значить нічого. Коли ти є справжній артист, ти по-іншому відчуваєш себе.

Для мене все - це пісня. Я ніколи не ставлю задачею створення хіта. Я просто живу в світі творчості і творіння. Для мене моя творчість - це спосіб спілкування з людьми.

Чи вдалося знайти тут своє коло справжніх друзів, а в шоу-бізнесі?

Як, мабуть, кожний артист, я завжди наодинці сам із собою - адже на сцені я один. В творчості я наодинці зі своїми думками. Але, як люди, ми є ніщо один без одного.

Я дуже-дуже люблю музику, і вона є змістом мого життя. Я розумію творчий процес. Я слухаю різну музику і розумію кожного артиста. Але я дуже не люблю, коли артисти зраджують себе заради грошей, популярності. Більшість людей не розуміють, що для продюсера артист - часто це наче продукт, а не живий талант. Україна багата талановитими людьми, і я дуже хочу, щоб саме таланти мали шлях на естраді.

Через що вам найбільше сумно, живучи в Україні?

Що сумно - я досі не можу зрозуміти, чому Україна практично сама протистоїть агресору, чому в Україні війна і чому гинуть люди. Я не можу змиритися з загибеллю Василя Сліпака. Коли я познайомився з ним ще в Парижі, він показав мені, крім його великого таланту, що є справжній український патріотизм. Пам’яті Василя я присвятив виконання народних пісень "Вирушали хлопці" і "Місяць на небі".

Мені важко думати про матерів, про родини загиблих героїв Україно-російської війни, я старався щось зробити для того, щоб окрім орденів і медалей, родини загиблих мали хоч якусь пенсію, допомогу.

Чи сумуєте за чимось з попереднього життя?

Я ні за чим не сумую тут, в Україні. Мені вистачає всього для радості і для творчості.

Подальше життя теж бачите в Україні?

Я не можу і не хочу лишати Україну. Ніколи. Навіть на хвилину!

Поль Манондіз, французький співак, фото з Instagram
Поль Манондіз, французький співак, фото з Instagram

Нагадаємо, раніше француз із українською душею Поль Манондіз присвятив новий шедевр Герою України Василю Сліпаку.

Раніше повідомлялося, що Поль Манондіз презентував другий український альбом "Мій рай".