Пішов з життя 76-річний британський кінорежисер і сценарист, а також засновник британського Комітету у справах кіно і голова британської режисерської Гільдії — сер Алан Вільям Паркер.

Початок кар'єри в кінематографі припадає на початок 70-х років. У 1976 році зняв свою першу повнометражну картину під назвою "Багсі Мелоун", яка була стилізована під гангстерський фільм. Ролі в стрічці виконали діти, серед яких була юна Джоді Фостер, всіма відома за роллю Кларисси Старлінг з культового трилера "Мовчання ягнят".

Сер Алан Вільям Паркер, фото: lookatme
Сер Алан Вільям Паркер, фото: lookatme

Вже тоді, з першим своїм фільмом Алан Паркер удостоївся двох номінацій на престижній премії "Оскар" за краще музичне та художнє оформлення. Далі слідував "Опівнічний експрес", який зумів завоювати дві статуетки" Оскар " і помістити молодого режисера в перші ряди англо-американської режисури.

Після цього сер Алан Паркер діяв лише в умовах професіоналізму, знімаючи такі якісні картини як "Слава", "Йди на обман" або" Пінк Флойд: Стіна", на основі однойменного альбому групи 1979 року.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У 2002 році був нагороджений Орденом Британської імперії. А також почитав великого радянського режисера і сценариста Андрія Тарковського, тому в своєму фільмі "Серце ангела" відіслався до картини Тарковського "Дзеркала", обігруючи сцену з дощем з-під стелі.

Нагадаємо, легендарний творець "Бетмена" Шумахер пішов з життя.

Як повідомляв "Знай.ua", пішов з життя зірка Бродвею і фільму "Одинадцять друзів Оушена".

Знай.ua писав, що в Тернополі померла приятелька Стівена Спілберга.