Багато зірок Голлівуду - прихильники лужної дієти. Так, Вікторія Бекхем, Дженніфер Аністон, Гвінет Пелтроу, Різ Уізерспун і Ель Макферсон саме завдяки дієті мають сяючу шкіру і стрункі фігури, складно не зацікавитися подробицями цієї дієти. Дієтолог-ендокринолог Наталія Самойленко розповіла подробиці, як правильно її дотримуватися.

чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців
чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців

"Алкалинова дієта - саме так звучить правильна назва лужної дієти. Цей тип харчування заснований на одному правилі: усі продукти при перетравленні дають або кислотну, або лужну реакцію. Якщо в нашому організмі рівновагу між рівнем кислоти і луги порушено, це веде до ряду негативних наслідків. Наприклад, до сірого кольору обличчя, поганого настрою і дратівливості, апатії, швидкої стомлюваності і розладів травлення", - розповідає Наталя.

Дотримуючись алкалинової дієти, 80% продуктів раціону повинні бути з лужними властивостями, і тільки 20% - з кислотними.

Лужна дієта не доведена науково. В ідеалі всім нам варто прагнути вживати більше лужних продуктів і при цьому тримати баланс з іншими. Наприклад, коли з'їдаємо або випиваємо продукти, які сильно окислюються - бажано компенсувати це прийомом лужної води або продуктами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Дієта, фото pxhere
Дієта, фото pxhere

Приготувати лужну воду можна самостійно.

Для цього потрібно налити один літр чистої води в ємність з кришкою. Туди ж додати лимон, розрізаний на 8 частин і 1 чайну ложку гімалайської солі. Після цього щільно закрийте кришкою і дати настоятися протягом 12 годин при кімнатній температурі. Випивайте три склянки такої води вранці перед сніданком.

Продукти з лужними властивостями - це багато овочів, ягоди і фрукти, в тому числі і мають кислий смак (яблука і яблучний оцет, лимон, лайм), помідори, грейпфрут, гранат, сирої шпинат, який в ході термічної обробки стає кислотним, брокколі, часник, спаржа, кейенскій перець, горіхи, водорості, зелень, крупи (овес, гречка, просо і киноа), банани, кавун, авокадо, мигдаль і мигдальне молоко, імбир, кокосове молоко, оливкова, кокосова і льняна олії, а також масло виноградних кісточок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Дочка Потапа показала результати схуднення.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Тіна Канделакі опублікувала інструкцію для ідеальної фігури.

Також, "Знай.uа" писав, що Поліна Гагаріна розповіла секрети схуднення після пологів.