Всього за місяць всесвітньо відома Джоан Роулінг несподівано стала не тільки найуспішнішою письменницею сучасності, а й головною феміністкою планети. Для цього знадобився всього один твіт!

Читайте Знай в Google News!

Одне прогресивне видання написало про те, як сильно вдарила всесвітня пандемія-2020 по жінкам і дівчаткам, з заголовком, який свідчив, що в постковідном світі необхідно створити більш рівноправне середовище для «людей, які менструюють».

У відповідь на це Роулінг написала свій вже легендарний твіт:
"Люди, які менструюють". Здається, було якесь слово для цих людей. Допоможіть-но згадати. Wumben? Wimpund? Woomud? " (Прим. - зіпсовані варіації слова «жінка» ( «woman»).)
І що тут почалося !!! ...

Джоан Роулінг, фото Reuters
Джоан Роулінг, фото Reuters

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

В твіттер Роулінг прийшли транс-активісти і закидали її погрозами вбивством і згвалтуванням, стали слати фотографії своїх "жіночих пенісів".

Актори, які зіграли головні ролі у фільмах про "Гаррі Поттера", звинуватили письменницю в трансфобії і почали її цькування в соцмережах. Працівники видавництва, яке готує її нову дитячу книжку "Ікабог", зажадали відмовитися від публікації і почати бойкот Роулінг.

"Менструатори" - це нове позначення в англійській мові, яка покликана замінити слово "жінки". Мається на увазі, що людина, що користується цим новим позначенням, видає в собі "тонку" і "прогресивну" особистість.

Квір-теорія, яку просувають транс-активісти, пропонує жінкам зонтичний термін "менструатори", щоб не образити почуття трансгендерів.

Ну самі поміркуйте, є транс-жінки (люди, що народилися чоловіками і змінили стать на жіночу) і у них не може бути менструацій, багато хто з них навіть операцію не роблять, тобто залишають чоловічі геніталії. Менструацій у транс-жінок немає, але вони хочуть і вимагають, щоб їх називали жінками.

Є також транс-чоловіки: ця категорія, в свою чергу, має менструації, але категорично не бажає називатися жінками.

І як же нам тепер говорити про проблеми, пов'язані з жіночою фізіологією і репродуктивною системою, але не образити обидві ці категорії трансгендерів?

Правильно, треба говорити не жінки, а "ті, які менструюють".
Ось так з'явилося слово "менструатор" для позначення жінок, і стало правилом хорошого тону називати половину людства саме так.
Ображає почуття жінок той факт, що їх тепер називають "менструаторамі", нікого не хвилює.

Чи з'явилася традиція з міркувань політкоректності симетрично називати чоловіків "еякуляторамі"? Ні, дивно, але чоловіків так і залишили чоловіками, це слово нічиї почуття не зачіпає. А жінкам було запропоновано, як завжди, посунутися і затнуться. Справді, скажіть спасибі, що хоча б "менструаторамі" називають, могли б і "свиноматками / грязноматкамі" якимись.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з авторкою Гаррі Поттера Джоан Роулінг заговорили форми для тортів.

Як повідомляв Знай.uа зірка "Гаррі Поттера" Руперт Грінт нарешті став татом – чекав 9 років.

Знай.uа писав, хлопчик "який вдома" - Гаррі Поттер повертається на екрани з приємним сюрпризом.