Українська письменниця і музикантка Ірена Карпа зустрілася з низкою неприємних пригод під час свого перебування на закордонному курорті. Діячку культури пограбували, поцупивши цінні речі, її ледь не прийняли за шахрайку, а її чоловіку довелося опинитися у лікарні. Однак на думку Карпи це все лише тимчасові складнощі, які на контрасті дозволяють краще насолоджуватися життям.

Цією історією письменниця поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Ірена Карпа, фото: facebook.com/IrenaKarpa
Ірена Карпа, фото: facebook.com/IrenaKarpa

"Пару днів тому нас пограбували. Ми переїздили з острова на континент і трохи нили, що забагато багажу: два рюкзаки дитячих, два дорослих для гір, сумка з собачим барахлом, корзина з перекусом, сумка з іграшками, картонна коробка від подарунка, з якою Кая відмовлялася розлучатися, моя валіза з одягом, моя сумка з компом і гаманцем, собака на повідку, сумка луі з одягом, компом, картками, документами, окулярами і сонячною батареєю.

Ну, ви певно вже поняли, що вкрали в нас останню. Десь між Марселем і Монпельє якийсь спритник вискочив із потягу в останню секунду перед закриттям дверей, прихопивши мало чим примітну чоловічу сумку.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Мене жаба давить за сонячну батарею: я про неї мріяла рік, ми її замовляли у спец.магазі і коштувала вона дурних грошей. Луї - окулярів, без яких важко за кермом і не так вмдно красу в горах.

Невезуха! - сказали ми, випили просеко і додали «спасибі, Боженька, що взяв грошима». Але не тут то було. Наступного ранку Луі прокинувся з повним онімінням обличчя, і пів дня провів у лікарні. В мене у цей час не спрацьовувала карта для сплати за нещасну каву і несмачну булку, і от цей позор, шо тьотя подумає, наче я шахрайка, що жре безплатно круасани, навіть змусив мене потай розплакатися ().

Варто сказати, що курорт, на якмй ми приїхали після нашого прекрасного острова, виявився потворним і при цьому дорогим. Люди рагульними, так що я навіть не стала вдягати свої красиві українські сукні . (Ви взагалі здивувалися би, як часто у Франції зустрічається несмак, а рагулі фрвнцузькою beaufs).

Коротше ми плюнули на оплачені абонементи і готель, і звалили в місто, де в нас хоча би є друзі, які нас чекають. Варто казати, що по дорозі спустило колесо, чи ви самі здогадалися?

Ну і тут вже собі кажеш, шо боженька може ні при чому до цієї Невезухи. Просто... ми куди частіше звертаємо увагу на неї , ніж на іі антипода Везуху. І тоді Везухв бере і ображається. По-простому, то просто дупою обертається до нас і каже така з-за плеча: «І шо, як вам без мене, невдячні?!»

А я така: «Та блін, Везуха, ну ти чьо, я раділа кожному дню, як дурна! Навіть вставала в 7.30 ранку, щоби порадіти на безлюдді і собаку покупати в прозорій воді! А як я їла, Везуха, як я жувала ретельно, відчуваючи кожен смак із закритими очима?! І ващє дякувала, що в мене є вуха, щоби чути вітер у щоглах, ніс у мене он який, для вдихання розмарину на розпеченій землі. Я вже мовчу про очі, шо бачать кольори заходу сонця за море , про ноги, які крутять педалі велосипеда, про пальці, які все це пишуть і про серце, що б’ється, поки я жива! Так шо нінада тут, шановна Везуха, зря ти так...»

І тут Везуху попускає, чеше вона свою пишну везушну шевелюру і каже: «Ну да, шото прогнала я. Попутала вас із кимось». І йде домовлятися з Невезухою. І каже, що досить із неї нашої сумки, щелепи, колеса і позору круасанного. А Невезуха підіймає палець і каже нам: «Так ото ж! Щоби знали, на контрасті-то!»

А ми і так знаємо. Але вже мовчимо. Хай іде собі Невезуха з богом…", - йде мова в оригінальній публікації.

#експерименткарпи Про Невезуху і Везуху. Пару днів тому нас пограбували. Ми переїздили з острова на континент і трохи...

Geplaatst door Karpa Irena op Woensdag 5 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шепелєв привів сина на телешоу і всі "побачили" Жанну Фріске - "В студії ахнули"

Як повідомляв портал "Знай.uа", без них Тіни Кароль не було б: улюблениця Балана записала чуттєве зізнання

Також Знай.uа" писав, родичі Ротару гарують у полях, поки "Хуторянка" співає? Син зірки показав ексклюзивні кадри.