Документальний фільм про Україну "Віддалений гавкіт собак" був номінований на премію "Еммі" в категорії "Видатний документальний фільм про сучасні події". Фільм з англійським назвою The Distant Barking of Dogs є в списку номінантів. Переможців оголосять 20 і 21 вересня в США. Він продовжує збирати нагороди з 2017 року. У картині замечатлена життя хлопчика Олега і його бабусі Олександри, які залишилися жити в селі прифронтової зони Донбасу. Про це Азад Сафаров розповів в інтерв'ю виданню "Бабель".

"Бабеля" поговорив з локальним продюсером фільму Азад Сафарова.

Читайте Знай в Google News!

"Я навіть припинив робити пости в Facebook - думав, що людям вже набридло читати про наших нагороди. Тому номінація на« Еммі »- це, з одного боку, приємний шок, а з іншого - ми продовжуємо вигравати вже третій рік. У перші хвилини я дуже зрадів, а потім сів і задумався: "а чи дійсно це круто?", - прокоментував безліч всіляких нагород картини локальний продюсер Азад Сафаров.

"Віддалений гавкіт собак" - спільний датсько-шведсько-фінський фільм про життя 10-річного хлопчика в прифронтовій зоні. Олег зі своєю бабусею Олександрою - одні з небагатьох жителів прифронтового села Гнутове Донецької області, які прийняли рішення залишитися і нікуди не поїхали. Маленький Олег укупі з іншими героями фільму - бабусею і братами Яриком і кісток - очікують завершення війни, що ніяк не скінчиться. Творці спостерігали за життям Олега і його близьких протягом двох років, щоб показати, як військовий конфлікт впливає на життя дитини.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він намагався зосередитися на якомусь іншому проекті, після того як закінчився цей, проте "Віддалений гавкіт собак" завжди виходить переможцем у всіляких конкурсах і до нього постійно доводилося повертатися. Розповідаючи про головного героя фільму, Сафаров повідомив, що Олегу близько 14 років і він продовжує вчитися в школі і гуляти зі своїми друзями, а також в приставку. Хлопчик хоче стати крутим шеф-кухарів і в підсумку придбати бабусі білий джип.

Список, скріншот: theemmys
Список, скріншот: theemmys
Присутність фільму в списку номінантів на Еммі

"Ми пообіцяли, що коли він вивчить англійську - напишемо йому рекомендації в усі бажані університети.", - заявив продюсер. З приводу ж зоряної хвороби у хлопчиська, він розповів про один випадок, коли Олег якось підійшов до нього і запитав, що йому робити з п'ятьма дівчатами, які йому тоді писали. Близько трьох тижнів тому Азад Сафаров питав у нього, скільки з них залишилося і Олег відповів, що жодної.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дніпрян пустять в кінотеатри пожувати попкорн під улюблені фільми.

Як повідомляв "Знай.uа", "Антитіла" разом з Magic Five влаштували фокуси в українській пустелі: "Кожен не дорахувався ..."

Знай.uа писав, що помер творець культового фільму "Діамантова рука".