На великі екрани виходить фільм “Спадок брехні”, велика кількість кадрів якого присвячена Києву. Цей фільм - традиційний гостросюжетний фільм, у якому є поганці, перегони, священна місія, герой і люди, яких потрібно врятувати. Цього разу колишній спецагент мусить врятувати українську журналістку, що й приводить його до Києва.

Читайте Знай в Google News!

Загалом фільм наповнений пустим пафосом і кліше, що дозволяє критикам радити не дивитися його. Саме з такою точкою зору виступив Максим Голуб для ресурсу Geek.Informator.

З іншого боку, фільм справді показує як Західна людина дивиться на Київ і Україну.

На жаль, питання провокує навіть акторська гра головних героїв. Хоча, виконавець головної чоловічої ролі, Скотт Едкінс має великий досвід роботи каскадером, що забезпечує красиві сцени бійок та перегонів.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

У фільмі можна побачити бібліотеку Вернадського, мости через Дніпро, Софійську площу, автостоянки та багато іншого нашого і знайомого.

Однак саме тут не все так й однозначно.

"Продовжуючи тему неактуальності фільму у 2020-му році, поговоримо про Київ, якого тут доволі багато. Біда лише в тому, що замість сучасного банку — будівля бібліотеки Вернадського, де персонал користується радянськими телефонами (ну, знаєте, з проводом у вигляді спіральки), замість новобудов — хрущовки і квартири часів СРСР. А ЄДИНИЙ жарт у фільмі пов’язаний із бомжем і горілкою (хоча, зізнаємося, посміхнулися). Чи відображає все це сучасний Київ? Безумовно ні. Але в порівнянні зі строкатим і технологічним Лондоном (де відбувається частина подій) потрібно ж показати щось кардинально інше. Начебто нічого такого, адже все вищеперелічене так чи інакше дійсно має місце навіть у наших сучасних реаліях, але осад не самий позитивний", - розповідає Голуб.

Фільм щойно вийшов на великі екрани, його режисером є Адріан Боль. Фільм знімали в Британії та Україні. Одну з головних ролей виконала українська телеведуча Ганна Буткевич.

Читайте Знай в Google News!

Нагадаємо, дніпрян пустять в кінотеатри пожувати попкорн під улюблені фільми.

Як повідомляв "Знай.uа", "Антитіла" разом з Magic Five влаштували фокуси в українській пустелі: "Кожен не дорахувався ..."

Знай.uа писав, що помер творець культового фільму "Діамантова рука".