Метру вітчизняного театру і кіно, великому актору, герою України Богдану Ступці могло б виповнитися 79 років. Видатний діяч культури і мистецтва пішов з життя ще у 2012 році, однак його внесок цінують і досі.

Читайте Знай в Google News!

До дня народження актора Знай.ua згадує 10 мудрих висловлювань Богдана Ступки.

Богдан Ступка \\ кадр з фільму
Богдан Ступка \\ кадр з фільму

1.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Якщо класику грав, то і життя недарма пройшло. Всі ми тимчасові, а класика буде вічно[1].

2.

Я не люблю війну, тому що з дитинства боюся стрільби. Мені було всього три роки, але я добре її пам’ятаю. Пам’ятаю, як німці давали дітям шоколад. Як попереджали: зараз тут почнеться битва, йдіть з будинків. І тепер все життя мене переслідує страх. Цей страх іноді змушував мене битися, йти проти великих людей. Можливо, саме через нього я і пішов у кіно. Адже в кіно ти легко можеш сховатися — це не ти, це завжди хтось інший.

3.

Я – людина без слабкостей. Курити кинув, поїсти ніколи особливо не любив, п’ю помірно. Одним словом, сала не люблю, горілку не вживаю. Нудно навіть.

4.

Я міг стати хіміком, астрономом. Була у мене така сторінка в біографії: я працював у Львівському університеті лаборантом-обчислювачем по змінним зіркам, і один старий професор говорив мені: я з тебе, Богданчику, зроблю астронома.

5.

Радію сонцю, дощу, так, так ... А ось життю? Життя, воно до заходу рухається ... Нецікаво. Що за радість — наближатися до смерті й піти в інший світ?! Все вдалося: народження, дитинство, юність, зрілість, а от старість не вдалася. Хвороби, зморшки з'являються, сили вже не ті. Яка радість?

6.

Чоловіки дуже люблять перевдягатися, більше, ніж жінки. Візьміть історію костюма, і ви побачите, чого для себе тільки чоловіки не придумували! Чоловіки як півні, тільки б перед жінками крутитися.

Богдан Ступка в театрі
Богдан Ступка в театрі


7.

Я вчу молодих людей, як морально поводитися в житті. Я не вчу їх грати, тому що цього навчити неможливо. Я вчу, як їм бути, працювати, зрештою, жити.

8.

Мені всі кажуть: “Богдане, ти збожеволів на своїх українцях”. А я ось недавно з’ясував, що сім’я Фрейда була родом з України, з містечка Тисмениця. Поїхав туди. Ось, кажу, адже Фрейд з ваших місць! А вони без поняття. Сидять всі й норкові шуби шиють …

9.

Якщо повіриш в те, що кожен твій крок на сцені — велике мистецтво, то це вже катастрофа! Тільки сумнів дає прогрес.

10.

Мені завжди говорили: «Не хвалися, що ти це зробив. Ти — просто провідник ідей, які дали тобі батьки і Господь Бог. Якщо у тебе є здібності, ти не маєш це закопати. І ніколи не будь гордим».

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Знай.ua побував на знімальному майданчику серіалу "Козаки. Абсолютно брехлива історія" у Пирогові та дізнався всі подробиці про новий телесеріал, який обіцяє вразити глядачів незвичайним сюжетом.

Також читайте, як акторка Олеся Жураківська вибухнула на зйомках "Кріпосної". Дізнайтеся, що так сильно засмутило її та чому вона просто почала плакати посеред знімального майданчика.