Учасник білоруського гурту "Ляпіс-98" Сергій Міхалок і колишній фронтмен колективу "Димна суміш" Олександр Чемеров долучилися до цікавого проекту "Звуки Чорнобиля", який у жовтні випустить тематичний альбом, присвячений переосмисленню трагедії на ЧАЕС.

Артисти отримали доступ до колекції звуків, які були записані в зоні відчуження українським художником Валерієм Коршуновим, автором проекту Artefact, і створять на їх основі композицію для тематичного альбому.

Відзначимо, що серед характерних звуків Чорнобиля: тріск дозиметра, скрип Колеса огляду, шум рудого лісу, відлуння, гуркіт течії.

"Запрошення лідера білоруських гуртів BRUTTO та "Ляпіс-98" – Сергія Міхалка та україно-американського музиканта –Олександра Чемерова до проекту про Чорнобиль показує, що радіаційні хмари та людські жертви аварії не мають меж. У 1986 році від Чорнобиля постраждала вся Європа, але найбільшої шкоди було завдано саме Україні та Білорусі. Близько 8,5 мільйонів людей отримали значні дози опромінення в перші дні після аварії. Такі непрості, спільні часи біди та складна історія об'єднали нас, тому цей проект є важливим на міжнародному та світовому рівні", - розповів творчий куратор проекту Коршунов.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський у День незалежності нагородив Dzidzio і білоруса Міхалка: тепер заслужені артисти України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський зробив селфі з легендарним Ляпісом у Запоріжжі.

Також портал Знай.uа писав, що Міхалок сухо відреагував на протести, такого білоруси не очікували.