На 83 - му році життя помер чешкий режисер, актор, сценарист і один з головних представників нової хвилі в чеському кінематографі 1960-х років іржі Менцель.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомила його дружина на своїй сторінці в Instagram, опублікувавши відео з ним. Вона заявила, що він помер у колі сім'ї і останні кілька років були важкими для нього. "Спасибі за важкі останні роки. Ти продовжував допомагати мені з усією своєю хоробрістю, смаком і незвичайною волею до життя", — написала дружина режисера.

Протягом своєї кар'єри, іржі зняв більше двадцяти фільмів, а картина під назвою "потяги під особливим наглядом" в 1968 році була удостоєна престижної премії "Оскар" за кращий іноземний фільм.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він є одним з головних представників нової хвилі чеського кіно поряд з вірою Хітіловою, Мілошем Форманом та іншими. Перший короткометражний фільм "панельні будинки" був знятий в 1960 році. Через 30 років на кінофестивалі в Сан-Франциско Менцель отримав приз Акіри Куросави за сукупність творчості.

У 2017 році у чеського метра була діагностована менінгококова інфекція, згодом якої йому була зроблена операція на головному мозку. Однак після неї він опинився в інвалідному кріслі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Каменських і Могилевська вже зробили це, на черзі Кароль-блогер спокусив зірок на ризиковий крок.

Як повідомляв " Знай.ІА", зірку "бригади" Безрукова змусили збирати собаче д * рьмо.

Знай.ІА писав, "Детектор брехні": молода сім'я опиниться на порозі краху після одкровень на шоу.