Українська реперка Alyona Alyona присвятила нову пісню "Сумно" темі насильства в Україні. 10 вересня вона випустила відео, в якому знялася Анастасія Лугова - жертва жорстокого нападу в поїзді "Маріуполь-Київ", яке сталося 31 липня цього року.

Настю сильно побили і ледь не зґвалтували в присутності її маленького сина. І ніхто з тих, хто їхали в той момент в сусідніх купе, не прийшов на допомогу дівчині.

Alyona Alyona і Настя Лугова, фото: пресслужба репвиконавиці
Alyona Alyona і Настя Лугова, фото: пресслужба репвиконавиці

У пісні Alyona Alyona співає про той біль і страждання, які переживає кожен, хто зіткнувся з яким-небудь насильством. За словами виконавиці, героїня відео - не жертва, вона борець проти насильства! Вона змогла сама відбитися від нападника і на всю країну показати наслідки того, що сталося.

Анастасія Лугова на 5 день після нападу, фото з її Instagram
Анастасія Лугова на 5 день після нападу, фото з її Instagram

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Вона (Настя - ред.) як ніхто розуміє сенс мого тексту. Вона не мовчала! І я закликаю кожну людину, яка пережила насильство над собою, або хто став його свідком: розкажіть про це, не мовчіть про це! Адже якщо хоч одне життя буде врятоване - це вже велике досягнення!" - зізналася Alyona Alyona.

Пісня стала справжнім криком душі і для героїні відео.

"Коли я була в лікарні, мені дуже хотілося кричати про те, що не треба мовчати про насильство і не треба соромитися цієї теми. Своїм прикладом я хочу показати - нема чого боятися! Прийшов час змінювати своє життя на краще", - сказала Анастасія Лугова.

Настя закликає всіх бути добрішими і чуйними, приходити на допомогу в потрібну хвилину, не бути байдужими.

"Нам з сином ніхто не допоміг, і ми врятувалися завдяки чуду, - додала вона. - Тільки уявіть, скільки таких людей, які рятуються завдяки чуду. А зі скількома це диво не відбувається..."

Alyona Alyona розповіла, що її робота в соціальній службі також залишила слід в серці і на душі: ті історії, які пройшли через неї. Але випадок з Настею підштовхнув її до створення цієї пісні.

"Жінок в Україні насправді б'ють, людей, дітей, чоловіків... за релігію, статеву орієнтацію або ще щось. Так не повинно бути! Ми всі маємо право жити і щоб над нами не вчиняли фізичне насильство",-акцентувала увагу реперка.

Alyona Alyona і Анастасія Лугова звернулися до всіх, хто піддавався або піддається насильству, викладати в соцмережах свої історії з тегами #сумнотак #немовчипронасилля.

Також публікуємо контакти Національної гарячої лінії для допомоги:

11 61 23

0 800 500 335

Це безкоштовно, анонімно, цілодобово і конфіденційно. Не мовчіть!

Раніше Знай.uа писав, що Alyona Alyona влаштувала в Києві екопікнік. Зірка запросила колег з шоу-бізнесу на Гідропарк, щоб там провести прибирання території.

Також повідомлялося, що Анастасія Лугова розповіла про своє самопочуття і звернулася до всіх батьків діток.

Нагадаємо, раніше Анастасія Лугова, яка постраждала від нападу в поїзді, розповіла, скільки їй пропонували за мовчання.