Мішель Мерсьє - актриса, яка зіграла Анжеліку, пройшла через безліч випробувань, але не дивлячись на це залишається в хорошому настрої і такою ж чарівною, як і її героїня.

Мерсьє була однією з провідних актрис французького кіно, але знімалася вона і в інших країнах - Англія, Італія і Америка, в Голлівуд. Але популярність їй принесла саме роль прекрасної Анжеліки у відомих фільмах, яку вона зіграла в 60-х.

Та, яка зіграла незабутню Анжеліку, героїню романів Анн і Сержа Голон, отримала за останні роки важкі удари. Мішель Мерсьє зізнається: "у мене були нещастя у всіх сенсах".

Останнє - втрата сестри, а до цього - боротьба з раком шкіри. Крім того, не так давно вона зламала ногу, а потім і другу. Госпіталізація, операція, реабілітація тривали довгі місяці, тому що вона взагалі не могла ходити, і, тільки-но повернувшись додому, Мерсьє знову впала і зламала іншу ногу.

Однак актриса не втрачає почуття гумору: "Добре, що у мене не три ноги!".

Про світ французького кіно Мішель Мерсьє зберігає гіркий спогад, таке враження, що він її підвів. Вона підтримує дружні стосунки лише з колегою Жаном Полем Бельмондо, який відвідує її щоліта.

"Іноді я думаю про все, що мені довелося пережити, але я дуже швидко перевертаю сторінку, щоб думати тільки про добрі часи", - зізнається вона.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Трохи цікавих фактів з життя Мішель Мерсьє

Майбутня актриса Жослін Месьє народилася в сім'ї француза і італійки, але про кар'єру в кіно вона не мріяла. Дівчинка бачила себе балериною і до 18 років стала примою театру в Ніцці.

У Парижі вона зустрілася з Чарлі Чапліном, який порадив чарівній дівчині вчити англійську і спробувати свої сили в кіно.

У 1957 році вона вперше з'явилася на екранах, але ім'я Жаслін вона змінила на Мішель. Так звали її померлу в дитинстві сестру, яку дуже любила мама ... Можливо цей псевдонім і змінив її долю і накликав нещастя ... Але це буде пізніше ... А поки що її чекає неймовірний успіх і популярність.

Природно, непоміченою вона не залишилася і незабаром зачаровані її красою і гарною грою режисери робили одну пропозицію про зйомки за іншим.

У 1963 році Мерсьє стала головною героїнею історичної кінострічки «Анжеліка». Від цієї ролі відмовився кілька зірок французького кіно, про що вони, швидше за все, потім пошкодували. Але тоді актриса ще не знала, що стане заручницею цього екранного образу на все життя ...

Всього вийшло 5 фільмів про Анжеліку, але попри грандіозний успіх і славу, гонорари актриси були просто «смішними» через невдало складених контрактів.

Хоч ця роль і принесла їй величезний успіх, в той же час і заважала розвиватися далі, адже тепер все в ній бачили тільки Анжеліку, і у неї з'явилися проблеми з пошуком нових ролей.

Її перший чоловік Андре Смаггі був без розуму від Анжеліки і не розумів, що справжня Мерсьє зовсім не така як її героїня. Сімейне життя не склалося і зрештою Смаггі й зовсім потрапив до психлікарні.

Другий шлюб був ще гірше першого. Клод Бурійо жив за її рахунок і зраджував направо і наліво. А потім утік з її ж грошима.

У третього чоловіка Адріена Янко актриса закохалася по вуха. Він був турботливим і мудрим, і заради нього вона пішла з кіно, щоб присвятити себе сім'ї. Але щастя було недовгим, незабаром у чоловіка виявили пухлину мозку, яка і забрала його життя.

Мішель, як і Анжеліка довго перебували в пошуках особистого щастя ... Знехтувані ними чоловіки будували їм підступи, і її екранний образ назавжди переплелася з реальним життям.

Нікола Людовізі, італійський принц, благав красуню кинути кар'єру і стати його коханої. На той момент Мішель було вже 45, а довгоочікуваного «принца» на горизонті все не було видно ... Вона погодилася. Але і тут її спіткало розчарування: через деякий час чоловік виставив її з дому.

З того часу жінка, що зводила з розуму півсвіту своєю красою, одна. Мерсьє вирішила, що краще бути самотньою, ніж з ким попало.

Актриса продовжує з'являтися в кіно і виступає як член журі на кінофестивалях.
Зараз актрисі вже 81 рік і на свої роки вона виглядає просто чудово!

Мішель Мерсьє на 9-му кінофестивалі комедії в Монте-Карло
Мішель Мерсьє на 9-му кінофестивалі комедії в Монте-Карло, фото Getty Images

Мішель Мерсьє прибула на "Бал троянд 2005" в Монте-Карло
Мішель Мерсьє прибула на "Бал троянд 2005" в Монте-Карло,фото Getty Images