Пам'ятник на могилі актора і барда Володимира Висоцького зазнав багатьох змін, адже величезній кількості людей артист надзвичайно важливий, а тому пам'ятник мусив відповідати уявленню багатьох родичів і прихильників. Не допомогло, що за справу взявся визнаний професіонал своєї справи - скульптор зі світовим ім'ям Олександр Рукавішніков.

Читайте Знай в Google News!

Історію могили Висоцького розповідає видання Секрета.нет

Рідні батьки та матір Висоцького хотіли бачити на могилі сина щось реалістичне, щоб можна було “побачити” сина, показати його заземлення у життя. Проте остання дружина зірки, Марина Владі, як і його колеги з театру на Таганці, вважали, що найкраще розмістити на могли шмат метеориту, щоб відобразити неземний талант митця. Академія Наук була готова дати зі своїх фондів такий метеорит, проте ідея такого пам'ятника засмучувала батьків Висоцького.

Володимир Висоцький, скріншот: YouTube
Володимир Висоцький, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Окрім концептуальних суперечок щодо форми, за словами скульптора, йому весь час чинили перешкоди під час роботи, довго не давали приступити до монтажу. Рукавішніков розповідає, що йому навіть телефонував космонавт Георгій Гречко, який благав прибрати пута, якими обмотана скульптура - це мало прискорити процес монтажу. Проте Рукавішніков стояв на своєму баченні митця. Через якийсь час з'ясувалося, що потрібно зменшити розмір, адже вийшла нова постанова, яка регулює максимально припустиму висоту скульптурної композиції.

Пам'ятник таки поставили 1985 року, лише зараз скульптору вдалося втілити первинну задуму - пам'ятник збільшили у розмірах. Для цього виготовили нову голову зірки і ювелірно приставили до тулуба.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на могилі Висоцького провели обряд. Заупокійну літію біля могили Володимира Висоцького звершив протоієрей Михайло Ходанов.

Як повідомляв Знай. ua, річниця смерті Висоцького: кращі вірші кумира мільйонів. З моменту його смерті минуло 38 років, але ці слова досі зачіпають за живе і не залишають байдужим.

Знай. ua писав, що день пам'яті Володимира Висоцького 25 липня: історія життя великого людини. Висоцького знав і любив кожен.