Джоан Роулінг, яка славиться своїми консервативними поглядами, написала нову книгу, в якій головний лиходій - цисгендерний чоловік, який переодягається в жіночий одяг. Трансгендери та інші представники ЛГБТ підняли крик та вивели тему в топ.

15 вересня в продаж надійшла нова книга "мами" Гаррі Поттера Джоан Роулінг. Рома має назву "Погана кров" (Troubled Blood) і став п'ятою книгою в серії книг про приватного детектива Корморан Страйк. Роулінг випускає цю серію з 2013 року - під псевдонімом Роберт Гелбрейт.

За кілька днів до виходу книги в продаж рецензії на неї випустили кілька видань, включаючи Wall Street Journal, The Guardian і The Telegraph. Вони описали, що в новій книзі детектив Корморан Страй розслідує зникнення лікаря Марго Бамборо, а в злочині підозрюють серійного вбивцю-психопата Денніса Крида.

У рецензії The Telegraph відзначається, що Крід - цисгендерний чоловік.

"Цікаво, що критики позиції Роулінг з питань трансгендерності зроблять з книгою, мораль якої, здається, така: ніколи не довіряйте чоловіку в сукні", - написав автор рецензії.

"Критики позиції Роулінг" не заставили себе чекати і просто "поховали" Джоан Роулінг.

Вони публікують досить жорсткі і образливі фотографії та відеоролики з хештегом #RIPJKRowling - "Спочивай з миром, Джоан Роулінг".

Так, користувач з ніком sebby опублікував фотографію щура і підписав:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Не можу повірити, що вона померла. Це був останній знімок, зроблений перед її смертю".

Інші користувачі під цим хештегом ставили фотографії сміттєвих відер, головного лиходія з саги про Гаррі Поттера, а також саркастичні відеоролики.Одні користувачі висловлювали співчуття у зв'язку зі "смертю" письменниці, інші писали про смерть її кар'єри. Були й такі, що стверджували, що книги про Гаррі Поттера насправді написана не Роулінг, а хтось інший: актор Деніел Редкліфф (грав Гаррі Поттера), актор Том Фелтон (грав Драко Мелфоя) чи співачка Брітні Спірс.

Автори "похоронних постів" навіть не приховували, що робиться це з помсти: письменницю знову звинуватили в трансфобії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Джоан Роулінг нарвалась на цькування через "менструаторів": погрожують вбивством і зґвалтуванням

Як повідомляв портал Знай.ua, Джоан Роулінг вибачилась за смерть персонажа "Гаррі Поттера"

Також Знай.ua писав, Джоан Роулінг назвала дату виходу нових книг про чарівника