Співак Юрій Лоза відомий по одній пісні - "пліт". Ймовірно, щоб не дати про себе забути, він регулярно висуває спірні теорії. То рівень таланту "Бітлз" і "лід Зеппелін" обговорить, то відпочинок в Криму, то винесе замість суддів вердикт Михайлу Єфремову... а тепер Юрій Лоза і зовсім потряс громадськість. Він записав двохвилинний ролик, в ході якого заявив, і навіть обґрунтував, що Земля плоска.
Ролик, що миттєво розлетівся по мережі, Лоза записав у себе вдома, на тлі власної книги і двох гітар. Теорію свою забутий артист висунув, спираючись на знання, отримані під час навчання на геофаці. Ось, чим аргументує Лоза:

"Якби Земля була кругла, то ми повинні були б враховувати закруглення цієї землі, - спокійно і впевнено пояснює Лоза на відеозапису, показуючи, як виглядає закруглення. - Тому що від точки, в якій ми знаходимося, до наступної такої ж точки, якщо ми візьмемо відстань в 60 кілометрів, то з'ясуємо, що через 60 кілометрів точка знаходиться нижче на вісім метрів. Стоячи тут, я не можу бачити людину, яка знаходиться далі, тому що мені не дасть горб Землі. Але я його бачу! Мало того, відстань ми беремо по прямій. Не враховуючи ніякого загинання Землі. Точно так само не враховує його жоден геодезист в світі. І будівельникам знадобилося б більше труб, тому що вони йшли б не по прямій, а по дузі.”

Природно, в коментарях "новатора" висміяли. Хтось дотепний навіть написав, що все це "пліт його уяви".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, ПриватБанк відмовив дитині без батьківського піклування, українці не змовчали: "Дискримінація за соціальним походженням?"

Як повідомляв портал " Знай.ua", Мандзій розповіла, яким буде навчання в школах з вересня: "зелені уроки" і маски на перервах

Також " Знай.ua " писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників - скільки люди отримуватимуть вже з вересня