Доктор геолого-мінералогічних наук Ігор Васьков розповів виданню Nation News, як обірвалося життя російського актора Сергія Бодрова. За словами експерта "Брат" загинув в результаті обвалення гірських порід, на яких була колосальна кількість льоду. За словами Васькова, гірські породи і лід рухалися зі швидкістю понад 100 метрів в секунду — це можна порівняти зі швидкістю літака.

Васьков нагадав, що у вересні 2002 року, коли сталася трагедія, в ущелині річки Геналдон стояла дуже тепла осіння погода. Ніхто і припустити не міг що трапиться. Геолог розповів, що знімальна група разом з Бодровим загинула, коли на них впала гірська порода на висоті до 4000 метрів. При цьому загальна висота цього падіння могла досягати 800 метрів. Потужність від цього обвалення могла перевищувати 3 мегатонни, а швидкість потоку доходила до 140 метрів в секунду. При такому розкладі шансів ні у кого з знаходяться там людей просто не було.

"Основна енергія полягала в падаючих масах, які призвели до того, що лід був вибитий, і далі пішло все єдиним потоком. Цей процес відбувається не перший раз, як мінімум, він відбувався тут ще двічі, якщо не більше", - сказав Ігор Васьков.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Він зазначив, що Регіон, що став фатальним для Бодрова, як і раніше залишається дуже небезпечним, так як геологічні структури в ньому як і раніше дуже активні.Як тільки температура повітря в регіоні рекордно підвищується, міцність гірських порід рекордно зменшується.

Нагадаємо, 20 вересня 2002 року в Кармадонській ущелині під час зйомок фільму "Связной" загинув Сергій Бодров-молодший. Актор, режисер, телеведучий, Бодров молодший став справжнім обличчям покоління 90-х.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Брату-2" виповнилося 20 років-факти про культовий фільм, які спливли тільки зараз.

Як повідомляв Знай.ua, так загинув Бодров: гігантський крижаний монстр загрожує мільйонам людей, вчені б'ють на сполох.

Знай.ua писав, путінський актор з "чорного списку" показав, як городами проліз в Україну: фото.